POSCCE si POS Transport intra oficial in presuspendare marti

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:06
2083 citiri
POSCCE si POS Transport intra oficial in presuspendare marti

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, urmeaza sa trimita marti la Bucuresti scrisorile prin care va anunta intrarea in procedura de presuspendare a fondurilor pentru Programele Operationale Sectoriale Transport si Cresterea Competitivitatii Economice, informeaza RRA.

Romania nu a mai trimis cereri de rambursare la Comisia Europeana pentru cele doua programe de la 1 iulie.

Autoritatile romane fusesera instiintate in urma cu o luna despre posibila presuspendare a fondurilor.

Potrivit RRA, argumentele Comisiei Europene pentru presuspendarea fondurilor au fost deficientele constatate in urma misiunilor de audit din luna iulie.

Suspendarea fondurilor europene dauneaza grav bugetului de stat

Bucurestiul va avea la dispozitie doua luni pentru a remedia problemele constatate, altfel va urma suspendarea fondurilor pentru cele doua programe care au o valoare de peste 7 miliarde de euro.

Interviu Leonard Orban: Corectia de 25% pe POSDRU nu va afecta toti beneficiarii

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, va discuta toate aceste chestiuni la intalnirea pe care o va avea vineri la Bruxelles cu comisarul pentru politica regionala, Johannes Hahn.

Romania asteapta decizia CE si pentru Programul Operational Regional si pentru POS Mediu.

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a declarat, saptamana trecuta, ca Romania se asteapta in perioada urmatoare ca cel putin pentru un program din cele patru intrerupte temporar sa fie reluate platile.

"Asteptam deciziile CE privind cele patru programe, pentru POSDRU avem o speranta ca platile sa fie reluate in decembrie si programul sa nu fie suspendat. Pentru unul sau doua programe vor fi decizii similare, pentru celelalte sigur o sa vedem care va fi situatia. Deocamdata, nu vreau sa anticipez in niciun fel deciziile Comisiei Europene, dar ne asteptam ca cel putin pentru un program platile sa fie reluate", a declarat Leonard Orban, la un seminar privind piata unica.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#fonduri europene presuspendare, #programe fonduri europene 2012, #presuspendare fonduri europene Romania , #Audit fonduri europene