MCSI incepe integrarea serviciilor de e-Guvernare in SEN

Miercuri, 11 August 2010, ora 13:07
1870 citiri
MCSI incepe integrarea serviciilor de e-Guvernare in SEN

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) demareaza prin Centrul National Romania Digitala proiectul "Platforma pentru integrarea serviciilor de e-Guvernare in Sistemul Electronic National (SEN)", proiect in valoare de 20,58 milioane lei, potrivit unui comunicat preluat de NewsIn.

Proiectul este co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, valoarea totala fiind de 20.588.409 lei, din care asistenta financiara nerambursabila reprezinta 16.604.672 lei (fara TVA) si asigura premisele necesare pentru incurajarea investitiilor straine in Romania, se arata in comunicat.

Proiectul se va implementa in Bucuresti pe o durata de 23 luni si are ca obiectiv general cresterea calitatii serviciilor oferite de administratia publica centrala catre cetateni, mediul de afaceri si institutiile publice.

Componenta Punctul de Contact Unic (PCU), parte integranta a proiectului, va permite libera circulatie a prestatorilor de servicii din toate statele membre, facilitand astfel accesul la informatii si servicii online, fara restrictii de spatiu sau timp.

"In urma derularii procedurii de achizitie publica pentru atriburea contractului de achizitie publica Platforma pentru integrarea serviciilor de e-Guvernare in sistemul electronic national (SEN), Centrul National Romania Digitala si consortiul format din SC TeamNet International SA, SC Software Development & Consulting SRL si SC CP Consultant Services SRL au semnat contractul pentru furnizarea tuturor produselor si prestarea tuturor serviciilor privind managementul de proiect, informarea si publicitatea, dezvoltarea, implementarea, livrarea, instalarea si integrarea sistemului Platforma pentru Integrarea Serviciilor de e-guvernare in SEN ca sistem la cheie", spun reprezentantii MCSI.

Valoarea contractului de furnizare incheiat este de 16,38 milioane lei
(fara TVA).

In baza Hotararii Guvernului nr.1439/18.11.2009, Centrul National "Romania Digitala" indeplineste atributiile de autoritate responsabila pentru realizarea, operationalizarea si administrarea Punctului de Contact Unic (PCU) electronic, atributii preluate de la fosta Agentie pentru Serviciile Societatii Informationale, agentie care a obtinut co-finantarea acestui proiect din Fondul European de Dezvoltare Regionala in anul 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#eguvernare, #mcsi, #servicii , #Dezvoltare regionala