Proiectele POS CCE vor fi evaluate si contractate pana la sfarsitul lui septembrie

Marti, 27 August 2013, ora 16:46
1863 citiri
Proiectele POS CCE vor fi evaluate si contractate pana la sfarsitul lui septembrie

Premierul Victor Ponta si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, i-au anuntat pe beneficiarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) ca toate proiectele vor fi evaluate pana la 15 septembrie si in aceeasi luna va fi realizata si contractarea.

Cei doi au transmis beneficiarilor POS CCE o scrisoare in care arata ca Guvernul a aprobat un Plan de Actiuni pentru deblocarea rapida a programului.

In acest scop, s-au selectat din mediul privat 167 experti pentru evaluarea tuturor cererilor de finantare - 25 de experti in domeniul juridic, 40 de experti verificare cereri de rambursare si 20 experti in achizitii publice.

Expertii au inceput activitatea de evaluare a cererilor depuse in cadrul Axei prioritare 1 "Un sistem productiv Inovativ si eco-eficient" (IMM-uri), fiind vorba de 3.902 cereri de finantare, depuse inca din perioada guvernarilor anterioare si neevaluate, cu un buget disponibil de 359 milioane euro, si cu o valoare a proiectelor de 1,2 mlliarde euro.

Potrivit documentului, la 20 august, din cele 1.442 cereri de finantare pentru investitii mici intrate in evaluare, au fost finalizate si declarate admise (cu punctaj de minim 60 de puncte), 647 de cereri.

In consecinta, Guvernul estimeaza ca procesul de evaluare pentru toate operatiunile se va incheia pana la 15 septembrie.

Guvernul a decis totodata suplimentarea bugetului programului pana la suma maxima ceruta la finantare de proiectele admise dupa evaluarea tehnico-financiara, astfel incat toate proiectele depuse si care intrunesc conditiile tehnico-financiare prevazute (punctajul de minim 60 de puncte) vor avea si finantare.

Executivul da asigurari in scrisoare ca proiectele vor fi contractate rapid, la inceputul lunii septembrie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#contractare proiecte POS CCE, #deblocare program Competitivitate Economica, #buget POS CCE, #evaluare cereri finantare POSCCE , #Firme fonduri europene