APDRP a lansat un sistem online de consiliere pentru fermieri

Vineri, 31 Mai 2013, ora 17:23
2803 citiri
APDRP a lansat un sistem online de consiliere pentru fermieri

Potentialii si actualii beneficiari ai fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013 au la dispozitie, incepand de vineri, sistemul interactiv de consiliere online "Sistemul Expert", se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Prin intermediul noului sistem, disponibil pe site-ul APDRP, se poate verifica eligibilitatea investitiei propuse, in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile.

Potrivit sursei citate, cei care doresc sa depuna un proiect de investitii pentru sesiunea din iunie 2013 a Masurii 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole, dedicata fermelor de familie cu dimensiuni intre 2 si 50 UDE, pot beneficia de suport online pe site-ul APDRP in vederea identificarii facile a investitiilor eligibile si a conditiilor de accesare.

"Sistemul Expert" presupune completarea unui chestionar online, in urma caruia beneficiarii vor putea identifica masura de finantare din PNDR pe care o pot accesa, investitiile eligibile, documentele necesare intocmirii proiectului precum si o estimare a punctajului pe care l-ar putea obtine investitia propusa.

Pe langa cei care vor sa depuna un proiect de investitii, in sesiunea din iunie a Masurii 121, in acest moment "Sistemul Expert" vine si in ajutorul celor care vor sa depuna proiecte de investitii prin Grupurile de Actiune Locala (GAL-uri).

In scurt timp, tot pe pagina oficiala de internet a APDRP, vor fi disponibile alte doua sisteme de consiliere online ("Tutoriale" si "Simulari"), cu ajutorul carora potentialii beneficiari vor fi informati, in mod interactiv, despre modalitatea de intocmire a cererilor de finantare, a cererilor de plata si derularea proiectelor finantate prin PNDR.

Suportul online oferit de catre APDRP este parte a proiectului P006/ 2012 "Informarea potentialilor beneficiari ai PNDR si dezvoltarea sistemului informatic de gestiune si instruire a angajatilor", Componenta 1 "Elaborarea sistemului expert si a tutorialelor pentru informarea potentialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web" finantat prin Masura 511 - Asistenta Tehnica a PNDR.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#sistem online consiliere APDRP, #consiliere online beneficiari PNDR, #accesare fonduri europene agricultura , #Fonduri agricultura