Ministrul agriculturii: Vom taxa terenurile nelucrate!

Marti, 21 Februarie 2012, ora 08:23
2050 citiri
Ministrul agriculturii: Vom taxa terenurile nelucrate!

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a vorbit intr-un interviu despre proiectul de taxare a terenurilor agricole nelucrate, pe care spune ca Guvernul il are deja pregatit, atragerea fondurilor europene si rolul noului Executiv.

"Trebuie sa intelegem ca pamantul muncit este aur, suntem prea saraci pentru a ne permite terenuri nelucrate, ori intelegem asta, ori ii lasam pe altii care chiar vor sa munceasca. Actul normativ este pregatit si speram sa-l promovam cat mai curand", a precizat ministrul.

Fuia a vorbit si despre atragerea de fonduri europene, spunand ca ministerul pe care il conduce are drept obiectiv sa absoarba pana la 2,6 miliarde de euro, adica 40% din obiectivul Guvernului pe anul 2012, respectiv 6 miliarde de euro.

Un alt obiectiv pe care Fuia l-a anuntat este extinderea accesului la internet in satele Romaniei, proiect de 100 de milioane de euro - tot din fonduri europene - la care Ministerul Agriculturii va colabora cu Ministerul Comunicatiilor.

Ati vorbit despre accesul la Internet in zonele rurale - ce planuri aveti in directia asta?

Trebuie spus ca infrastructura in mediul rural inseamna nu numai apa, canalizare si drumuri, dar si internet. Daca vrem sa cream un mediu economic stimulant in mediul rural, avem nevoie de comunicare. Tinerii pe care vrem sa-i convingem sa investeasca in mediul rural au nevoie de comunicare.

Citeste mai multe despre

Ministrul agriculturii: Vom taxa terenurile nelucrate! pe

Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#interviu ministrul agriculturii, #stelian fuia terenuri nelucrate, #stelian fuia fonduri europene, #stelian fuia agricultura , #Fonduri agricultura