Tinerii fermieri au depus proiecte de 115,6 mil. euro

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 14:30
2394 citiri
Tinerii fermieri au depus proiecte de 115,6 mil. euro
Tineri agricultori

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) anunta ca a contractat pana in prezent 5.641 de proiecte de investitii in mediul rural ale tinerilor fermieri, valoarea acestora fiind de 115,62 milioane de euro.

Astfel, 1.479 de proiecte au ca scop dezvoltarea de exploatatii agricole pentru culturile de camp, iar 2.698 vor primi finantare pentru ferme mixte (culturi si animale), conform NewsIn. Un alt domeniu pe care beneficiarii s-au axat a fost cel legat de horticultura, fiind semnate contracte pentru 967 de cereri de finantare. Cele mai putine proiecte vizeaza pasarile de curte, dar si cresterea porcilor, ca activitati de baza.

In ceea ce priveste distributia pe sexe a beneficiarilor Masurii 112 - Instalarea tinerilor fermieri, pana in prezent au solicitat finantare 3.382 de barbati si 2.259 de femei.

Din anul 2008, cand a fost lansata prima sesiune de cereri de proiecte aferente Masurii 112, au fost depuse 10.678 de cereri de finantare, in valoare de peste 221 milioane de euro, alocarea totala pentru aceasta Masura pana la finalul perioadei de implementare, respectiv 2013, fiind de 337,22 milioane de euro.

APDRP a efectuat pana in acest moment plati de 74,23 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#agricultura romania, #fonduri euro agricultura, #finantare agricultura, #APDRP cerere , #Fonduri agricultura