Asociatia React promoveaza egalitatea de sanse a femeilor in domeniul tehnologiei

Joi, 16 Iulie 2015, ora 08:00
19193 citiri
Asociatia React promoveaza egalitatea de sanse a femeilor in domeniul tehnologiei

Asociatia React, una dintre cele mai mari organizatii neguvernamentale din tara, a sustinut la Bucuresti sesiunea de instruire "Egalitatea de sanse in era tehnologiei". Evenimentul, dedicat jurnalistilor si persoanelor active in societatea civila, a adus in discutie sansele profesionale egale ale femeilor si ale barbatilor in domeniul tehnologiei.

"Pentru ca femeile sa fie tratate in mod egal cu barbatii, mai ales in domeniul tehnologiei, este necesara adoptarea unor masuri active de combatere a stereotipurilor si de intelegere a faptului ca diversitatea de gen a angajatilor reprezinta un avantaj si nu un risc.

Accesul la tehnologie si la locurile de munca din acest domeniu trebuie sa fie asigurat in egala masura barbatilor si femeilor. Doar astfel, societatea va exploata la maxim beneficiile oferite de produsele si serviciile bazate pe noile tehnologii", a declarat Anca Stefan, presedinta Asociatiei React

Asociatia React dezvolta proiecte care aduc schimbari pozitive in sanatate, educatie, dezvoltare comunitara, economie sociala si foloseste tehnologia pentru a imbunatati vietile oamenilor si pentru a contribui la o dezvoltare armonioasa a societatii romanesti.

Evenimentul, desfasurat la Bucuresti, face parte dintr-o serie de 18 sesiuni de instruire privind egalitatea de sanse a femeilor pe piata muncii. Seria de evenimente este organizata prin proiectul "Femeia de astazi pentru societatea de maine", cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in Oameni!.

Asociatia React este o organizatie neguvernamentala ce participa semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunitati prospere: sanatate, educatie, economie sociala si dezvoltare comunitara.

Suntem printre cele mai premiate organizatii neguvernamentale din Romania, cu 14 premii de excelenta nationale si internationale. Implementam proiecte integrate, care produc schimbari majore in viata oamenilor prin sprijin competent si implicare activa. In cei noua ani de la infiintare, am contribuit la schimbarea vietii unui numar de aproximativ 200.000 de romani si am salvat peste 100.000 de vieti omenesti. React are filiale in 5 orase din tara si o echipa de 50 de angajati si peste 200 de voluntari.

www.asociatiareact.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#egalitate sanse femei tehnologie, #discriminare piata muncii, #discriminare femei , #Fonduri europene ONG