Finantari nerambursabile pentru IMM

Vineri, 23 Mai 2008, ora 09:40
1250 citiri
Finantari nerambursabile pentru IMM

Clubul Intreprinzatorului Roman, impreuna cu colaboratorii sai, firmele de consultanta Project Consult din Timisoara si GoPlan din Brasov, a organizat 21 mai la Cluj-Napoca un seminar pe tema modalitatilor de accesare a fondurilor structurale. Acesta este al 18-lea eveniment organizat de Clubul Intreprinzatorului Roman la Cluj. In toamna anului trecut a avut loc la Cluj o prima intalnire pe aceasta tema.Momentul ales pentru organizarea acestui eveniment nu a fost unul aleator, ci a fost corelat cu momentul apartiei unui numar mai mare de ghiduri ale solicitantului, astfel incat cei prezenti au putut beneficia de informatii noi, actualizate. Marius Simion (Project Consult) si Diana Dumitru (GoPlan) au oferit informatii actuale si de interes pentru cei peste 50 de intreprinzatori participanti la eveniment.


Consultantii au vorbit despre programele operationale active, despre deadline-urile pentru depunerea proiectelor si despre axele si domeniile de interventie. Ei au dezbatut in mod cuprinzator subiectul cererii de finantare, tinand sa sublinieze ca un proiect trebuie sa aiba ca destinatie rezolvarea unei probleme si nicidecum acoperirea unei nevoi. Mai mult decat atat, proiectele concepute cu scopul de a rezolva o problema nu sunt eligibile pentru finantare.


In cadrul sesiunii de training s-a discutat, pe larg, despre conditiile care trebuie indeplinite de potentialii beneficiari: marimea societatii, domeniul de activitate (s-a punctat faptul ca in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile societatile trebuie sa aiba actualizat codul CAEN, potrivit dispozitiilor aflate in vigoare) sau forma juridica a terenurilor ori a constructiilor pentru care sunt intocmite proiecte spre finantare. A fost atins in mod obiectiv si subiectul privind relatia de colaborare care ar trebui sa existe intre firmele de consultanta si cei care doresc obtinerea acestor fonduri.


Consultantii au raspuns intrebarilor antreprenorilor in functie de necesitatilor lor specifice, astfel ei au putut afla informatii noi, precum si un raspuns clar privind sansele reale de succes in incercarea de a obtine finantare nerambursabila. Este interesant de stiut faptul ca, zilnic, reprezentantii Romaniei ar trebuie sa acorde finantari in valoare de 8 milioane EUR avand ca destinatie astfel de proiecte. Sumele acordate acopera insa doar o mica parte din cifra mentionata.


Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente pe tema fondurilor structurale, precum si alte teme de business, pe care Clubul le organizeaza pentru membrii sai, in intreaga tara.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...