Fonduri europene: 926.000 lei pentru o campanie de instruire

Joi, 09 Februarie 2012, ora 23:25
2300 citiri
Fonduri europene: 926.000 lei pentru o campanie de instruire

Organismul Intermediar pentru IMM-uri (OI.IMM) din cadrul Ministerului Economiei a primit 926.000 lei din bugetul Fondului European de Dezvoltare Regionala pentru Campania de instruire la nivel national.

Proiectul se adreseaza beneficiarilor contractelor implementate in cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS.CCE), au afirmat, joi, la o conferinta de presa, reprezentantii OI.IMM.

"Absorbtia nesatisfacatoare a fondurilor europene este cauzata, in principal, de deficiente la intocmirea de catre beneficiarii contractelor cu finantare europeana a cererilor de rambursare".

"Proiectul sustinut din Fondul European de Dezvoltare Regionala urmareste tocmai eliminarea erorilor care intarzie procedura de rambursare sau conduc chiar la penalizarea financiara a firmelor respective", a precizat Madalina Miclea, director, MECMA-OI.IMM.

Campania de instruire la nivel national va dura 20 de luni, iar locatiile, temele si participantii vor rezulta in urma unui "sondaj" realizat de catre OI.IMM prin intermediul unui chestionar postat pe site-ul institutiei.

Este o "abordare pragmatica" a problemelor cu care se confrunta beneficiarii de fonduri europene in procesul de implementare, iar specialistii OI.IMM, consultantii si, poate, si reprezentanti ai bancilor comerciale, ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNCGIMM) si ai Fondului Roman de Contragarantare (FRCG) vor conlucra pentru a oferi solutii care sa conduca la intocmirea corecta a cererilor de rambursare, deci la accelerarea platilor, marirea gradului de absobtie a fondurilor alocate prin POS.CCE, au afirmat reprezentantii OI.IMM.

Joi, OI.IMM din cadrul MECMA a organizat lansarea campaniei nationale de instruire - prin seminarii, mese rotunde,workshop-uri - a beneficiarilor contractelor de finantare aflate in gestionarea institutiei.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#fonduri europene, #bani UE IMM, #fonduri europe IMM , #Fonduri nerambursabile