Fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea rurala

Sambata, 13 Martie 2010, ora 15:04
5380 citiri
Fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea rurala

Uniunea Europeana ofera fonduri nerambursabile pentru oricine vrea sa se implice in dezvoltarea mediului rural. Finantarea poate fi accesata doar de start-up-urile care nu au incheiat un an fiscal de la infiintare prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, gestionat de Ministerul Agriculturii.

Proiectele vor putea fi depuse, insa, numai din luna mai deoarece ghidul solicitantului pentru aceste masuri urmeaza sa fie publicat pe site-ul www.apdrp.ro peste aproximativ doua luni, anunta InCont.ro.

Pentru o ferma de animale, o sera sau o plantatie de pomi fructiferi, UE ofera maximum de 80%, valoarea maxima a investitiei fiind de 2 milioane de euro.

Banii poti fi obtinuti in cadrul masurii 121- Modernizarea exploatatiilor agricole, care ofera finantare si pentru achizitia de utilaje, instalatii sau echipamente specializate precum tractoare sau masini.

Prin masura 123 - Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere se poate primi un ajutor financiar de maximum 3 milioane de euro, respectiv 50% din valoarea investitiei pentru o moara sau o fabrica de paine.

Pentru o fabrica de caramizi, de covoare si mochete, de sapunuri sau detergenti, finantarea se face in cadrul masurii 312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi.

Aceasta ofera un ajutor nerambursabil de maximum 200.000 de euro, in procent maxim de 70% din valoarea totala eligibila a investitiei.

Pentru o pensiune se dau bani nerambursabili in cadrul masurii 313 - Incurajarea activitatilor turistice.

Investitiile in turismul rural si agroturistic pot fi finantate in procent de 50% si in suma maxima de 200.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#fonduri, # europene, # nerambursabile, # dezvoltare, # rurala , #Fonduri nerambursabile