Fondurile nerambursabile ar putea fi aprobate in iunie

Sambata, 14 Februarie 2009, ora 16:38
2309 citiri
Fondurile nerambursabile ar putea fi aprobate in iunie

Proiectele normative privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate Romaniei, modul de alocare, precum si derularea activitatii de gestionare a proiectelor de infratire institutionala finantate de UE, propuse de MFP ar putea fi aprobate in iunie, potrivit listei de prioritati a Parlamentului.

In prezent, la comisiile de specialitate din Senat se afla in dezbatere un Proiect de Lege vizand aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului (OUG) nr. 188/2008 pentru modificarea si completarea OUG nr.63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursate alocate Romaniei de catre Comunitatea Europeana, precum si a fondurilor de cofinantare aferente acestora, initiat de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

De asemenea, tot la comisiile Senatului va fi analizat proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr.220/2008 privind modul de alocare a instrumentelor structurale, a prefinantarii si a cofinantarii alocate de la bugetul de stat, inclusiv din Fondul national, in bugetul institutiilor implicate in gestionarea instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul de convergenta, propunerea de finalizare a procedurii legislative fiind iunie 2009.

Tot in a sasea luna a acestui an sunt propuse sa fie finalizate proiectul legii pentru aprobarea OUG nr. 196/2008 privind infiintarea activitatii de derulare si gestionare a proiectelor de infratire institutionala finantate de Uniunea Europeana, pentru care Romania are calitate de donator de asistenta tehnica si a celui pentru aprobarea OUG nr. 161/2008 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea si finalizarea proiectelor PHARE, ambele aflate in prezent la comisiile din Senat.

Guvernul si-a mai propus sa aprobe pana in aprilie si sa transmita catre Parlament proiectul de Lege de ratificare a Acordului de garantie privind acordarea de catre Banca Europeana de Investitii (BEI) a unor imprumuturi (Facilitatea de Convergenta - pentru activitatea de productie si Facilitatea pentru transport curat - activitatea de cercetare dezvoltare, in valoare de 400 milioane euro, destinata fabricii Ford de la Craiova.

Pana in luna iunie, Executivul va trebui sa mai aprobe si sa trimita parlamentarilor cateva proiecte vizand modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 63/2007 privind regimul veniturilor incasate de autoritatile contractante pe parcursul licitarii si implementarii contractelor din cadrul proiectelor ex-ISPA si PHARE finantate de Uniunea Europeana, gestionarea instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul de convergenta, precum si unul referitor la modul de alocare si utilizare a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE), initiate de MFP.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#fonduri, #parlament, #iunie, #nerambursabile, #proiecte , #Fonduri nerambursabile