Noi oportunitati de afaceri pe piata romaneasca de IT&C

Marti, 08 Mai 2007, ora 01:00
1554 citiri

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a prezentat oportunitatile oferite de piata romaneasca in sectorul IT&C , in cadrul reuniunii 'Romania dupa aderarea la Uniunea Europeana - noi oportunitati de afaceri', care se desfasoara in zilele de 7 si 8 mai, la Budapesta, in Ungaria.


'Incepand cu reducerea tarifelor pentru serviciile de comunicatii si tehnologia informatiei, ca urmare a cresterii concurentei pe piata, si pana la accesul la fonduri structurale, Romania a avut foarte mult de castigat din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene.

Pentru a valorifica la maxim aceasta calitate, Romania poate folosi experienta unor state membre mai vechi, precum Ungaria, cu care avem o traditie indelungata in ceea ce priveste relatiile bilaterale in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor', a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Acesta a aratat oportunitatile oferite de piata romaneasca investitorilor straini, mentionand cadrul legislativ romanesc pentru comunicatii si tehnologia informatiei - unul dintre cele mai moderne din Europa - , calitatea resursei umane, care reprezinta una dintre atractiile principale pentru investitorii straini din domeniul IT&C, precum si avantajele financiare oferite de cota unica de impozitare.

Oficial roman a prezentat si fondurile structurale dedicate sectorului, in valoare de peste 380 milioane de euro, care pot fi accesate pe baza unor proiecte solide si fezabile, provenite atat de la reprezentanti ai sectorului public, cat si de la cei ai sectorului privat.

De asemenea, Zsolt Nagy, va avea intrevederi bilaterale cu omologul sau maghiar, Janos Koka - ministrul Economiei si Transporturilor din Ungaria.

La reuniunea de luni, organizata cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Ungaria, au mai participat ministrul Economiei si Transporturilor din Ungaria - Janos Koka, Iuliu Winkler - secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Victor Babiuc - presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Jose Iacobescu - vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Florin Georgescu - prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, precum si reprezentanti ai unor companii romanesti si maghiare de IT&C.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...