Romania are aprobate 4.000 de proiecte din fonduri structurale

Joi, 04 Martie 2010, ora 10:58
1741 citiri
Romania are aprobate 4.000 de proiecte din fonduri structurale

Romania are aprobate 4.000 de proiecte din fonduri structurale, in valoare de 9 miliarde euro, din care Autoritatile de Management au semnat 2.400 de proiecte cu o valoare de piata de 5 miliarde euro, a spus, joi, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP), Bogdan Dragoi.

"Platile efective se cifreaza la 700 milioane euro", a mai spus Dragoi, care a precizat ca abia din 2009 a demarat procesul de absorbtie.

"2007 a fost un an al negocierilor, 2008 a fost unul al inceperii implementarii, iar in 2009 s-a reusit demararea procesului de absorbtie, care este unul de lunga durata", a precizat Dragoi.

Oficialul MFP a mai spus ca, pana in prezent, Romania a trimis Comisiei Europene 22 de proiecte majore de 2 miliarde euro, cele mai multe fiind in sectorul mediului, urmat de sectorul transporturilor si cel energetic.

El a adaugat ca din 2010 trebuie accelerat ritmul de semnare si ulterior de implementare a fondurilor, dupa ce anul trecut au fost remediate mai multe blocaje in ce priveste absorbtia de fonduri europene, mai ales pentru a sprijini cofinantarea autoritatilor locale si IMM-urilor.

Este vorba, printre altele, si de flexibilizarea criteriilor de eligibilitate, simplificarea ghidurilor de finantare, scheme de garantare si de ajutor de stat. Dragoi a mai spus ca trebuie dezvoltate parteneriatele public-private, care sunt "o forma de stimulare a economiei, cea mai ieftina metoda de dezvoltare". 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#fonduri structurale, #romania, #ue , #Fonduri structurale