Ponta: POSDRU va fi deblocat in aceasta saptamana

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 16:15
2521 citiri
Ponta: POSDRU va fi deblocat in aceasta saptamana

Premierul Victor Ponta a anutat, luni, ca POSDRU va fi deblocat in aceasta saptamana, urmand a reincepe transmiterile de cereri de decontare catre Comisia Europeana, el aratand ca Guvernul a reusit si deblocarea Programului Operational Regional si Programului Operational Sectorial pe Mediu.

"Am informat colegii din USL, alaturi de ministrii de resort, despre faptul ca Guvernul actual, in cele sase luni de activitate, a reusit sa indrepte foarte multe din deficientele produse de vechile guvernari in perioada 2009-2011, astfel incat Programul Operational Regional si Programul Operational Sectorial pe Mediu au fost deblocate prin aplicarea unor corectii financiare mai mici decat se solicitase initial.

De asemenea, POSDRU in aceasta saptamana va fi deblocat, vor reincepe transmiterile de cereri de decontare catre Comisia Europeana", a anuntat Ponta.

El a precizat ca vor ramane in suspensie - pentru sfarsitul anului si inceputul anului viitor - deblocarea Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii si Programului Operational Sectorial de Transporturi.

"Aceste programe au fost blocate si au intrat in procedura de presuspendare in urma gravelor deficiente constatate in perioada 2009 - octombrie 2011, iar Guvernul actual a reusit sa indrepte pentru trei dintre ele deficientele constatate, evident acceptand si corectii financiare, conform regulamentelor europene, corectii care nu puteau fi evitate, deoarece se refera la perioada 2009-2011", a spus Ponta.

Victor Ponta a sustinut ca Guvernul sau a mostenit un "dezastru" in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene si a reusit in sase luni sa indrepte o parte semnificativa din acest dezastru.

"Am mostenit un dezastru in ce priveste utilizarea fondurilor europene si am reusit in sase luni sa indreptam o parte semnificativa din acest dezastru. Critica lui Traian Basescu si a PDL e ca nu am reusit sa facem din dezastru un paradis. Solutia pe care ei o propun e sa vina inapoi cei care au produs dezastrul", a mai spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Ponta POSDRU, #deblocare fonduri Posdru, #fonduri POSDRU , #Programe fonduri europene