Sinteza Oradea investeste trei milioane de euro intr-o noua linie de productie

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 12:38
3380 citiri
Sinteza Oradea investeste trei milioane de euro intr-o noua linie de productie

Compania chimica Sinteza Oradea intentioneaza sa achizitioneze o linie tehnologica pentru productia de acid benzoic, data limita pentru depunerea ofertelor fiind 11 iulie.

Proiectul are cofinantare din bugetul de stat in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice" 2007-2013, Axa prioritara 1 - "Un sistem inovativ si ecoeficient de productie", Domeniul major de interventie 1.1 - "Investitii productive si pregatirea pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM", Operatiunea a) - "Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile", A1 - "Sprijin financiar cu valoare cuprinsa intre 1.065.000 - 6.375.000 lei acordat pentru investitii pentru intreprinderile mici si mijlocii", conform anuntului publicat de companie.

Valoarea estimata a proiectului este de 13.176.550 lei fara TVA (aproape trei milioane de euro) si include, pe langa echipamente si utilzaje, si serviciile de instalare si punere in functiune a acestora, precum si echipamente de automatizare si software.

Evaluarea ofertelor si stabilirea ofertantului castigator se va realiza pana cel tarziu in data de 21 iulie, iar semnarea contractului cu ofertantul castigator se va realiza pana cel tarziu in data de 31 iulie. Durata contractului este 16 luni si 15 zile.

Sinteza a fost infiintata in 1990 prin preluarea integrala a patrimoniului Intreprinderii Chimice Sinteza, una din primele intreprinderi cu profil chimic infiintate in Romania.

Printre societatile preluate de actuala companie Sinteza la infiintare, in anul 1954, se numara Fabrica de produse chimice organice Aurora, infiintata in anul 1905, Intreprinderea Chimico-Farmaceutica Vesta, infiintata in 1922 si Fabrica Fii lui A. Zankl, constituita in 1923, dupa cum se arata pe pagina de internet a companiei.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#companie investitie, #sinteza oradea, #fonduri europene , #Programe operationale