Toate masurile impuse dupa incetarea platilor pentru POS - T sunt indeplinite

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 17:34
1674 citiri
Toate masurile impuse dupa incetarea platilor pentru POS - T sunt indeplinite

Programul Operational Sectorial Transport ar putea redeveni functional in cel mai scurt timp, in conditiile in care toate masurile impuse de documentul de pre-suspendare a POS - T, dar si cele din documentul de incetare a platilor pentru POS-T, sunt indeplinite, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, Autoritatea de Audit va transmite Comisiei Europene, pana cel tarziu pe 13 mai, raportul cu privire la controlul pe care l-a efectuat la Autoritatea de Management.

"In iunie 2012, Comisia Europeana a dispus intreruperea platilor pentru Programul Operational Sectorial de Transport si ni s-a impus implementarea a opt masuri specifice. Cand am ajuns la acest minister, doar una dintre acestea era in implementare, pentru restul nefiind inceputa.

De asemenea, in ceea ce priveste pre-suspendarea, dupa ce a avut loc intreruperea platilor, in luna decembrie POS a fost pre-suspendat. La fel, in momentul in care am ajuns in minister, nicio masura ridicata in documentul de pre-suspendare nu era indeplinita. Vreau sa va zic ca astazi putem spune, dupa ce Autoritatea de Audit si-a incheiat controlul la Autoritatea de Management, ca toate masurile din documentul de pre-suspendare si din documentul de incetare a platilor sunt indeplinite.

Autoritatea de Audit a promis ca cel tarziu in 13 mai va transmite CE raportul si eu sper ca in cel mai scurt timp Comisia sa ridice pre-suspendarea si incetarea de plati, iar POS Transport sa fie functional", a spus Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a precizat ca pe 25 aprilie s-a intalnit cu vicepresedintele CE Johannes Hahn, cu care a avut "o discutie aplicata, dar si o discutie libera" cu privire la atragerea fondurilor europene de catre Romania.

Relu Fenechiu declara, saptamana trecuta, la Bruxelles, ca in momentul in care se va decide reluarea platilor, cei patru miliarde de euro vor fi folositi pentru "dezvoltarea infrastructurii conform prioritatilor pe care le avem si proiectelor care sunt in derulare".

De asemenea, conform unui comunicat al MT de la finele saptamanii trecute, Comisia Europeana (CE) a acceptat, cu titlu preliminar, in functie de stadiul tehnic de pregatire a tronsoanelor suplimentare de autostrada Sebes-Turda si Dumbrava-Deva, includerea lor in Programul Operational Sectorial Transport (POS-T), pentru a reduce astfel riscul pierderii finantarii europene pana la finalul exercitiului bugetar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Relu Fenechiu fonduri europene, #Relu Fenechiu POS Transporturi, #reluare plati POS Transporturi , #Programe operationale