Fenechiu, despre POS Transporturi: Vrem ridicarea presuspendarii pana in mai 2013

Joi, 28 Februarie 2013, ora 14:25
1790 citiri
Fenechiu, despre POS Transporturi: Vrem ridicarea presuspendarii pana in mai 2013

In programele pe fonduri europene pentru Transporturi exista 22 de suspiciuni de frauda care se ridica la aproximativ 700 milioane de euro, a declarat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, intr-o conferinta de presa.

Fenechiu a precizat ca cele mai mari nereguli s-au gasit pe tronsonul de autostrada Nadlac-Arad.

"Cand am venit la conducerea ministerului, am gasit aici 22 de contracte de finantare pe POS-T cu o valoare de 696 milioane euro, iar daca aceste suspiciuni s-ar adeveri, am putea pierde acesti bani. Este vorba despre contracte de finantare pe loturile de autostrada Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu si am cerut, ca pana la data de 20 martie, autoritatea de management sa termine toate verificarile legate de aceste contracte, inclusiv verificari din teren.

Vrem sa obtinem deblocarea POS-T, iar pentru asta vom reface adresele si documentatia legate de aceste contracte, astfel incat presuspendarea POS-T sa fie ridicata pana la sfarsitul lunii mai", a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul a adaugat ca Autoritatea de Management trebuie sa convinga pana pe 20 martie Comisia Europeana sa retraga aceste adrese si sa dea explicatii cu privire la gradul de implicare a autoritatilor in fiecare dintre ele.

In plus, ministrul vrea reluarea platilor pana in mai 2013.

"Nu existau proceduri, am infiintat Directia de Management, Directia de Achizitii publice. CE trebuie sa ne dea raspunsurile. Ne propunem ridicarea presuspendarii pana in mai 2013. Suntem obligati sa avem o absorbtie de 1,1 miliarde de euro, altfe pierdem toti banii", a spus Fenechiu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, controlata de Nelu Iordache din cauza intarzierii lucrarilor. Omul de afaceri a fost acuzat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Fenechiu fonduri europene, #Fenechiu bani Transporturi, #Fenechiu declaratii fonduri europene , #Proiecte europene