Acordul de Parteneriat 2014-2020 a fost trimis catre Comisia Europeana

Joi, 06 Iunie 2013, ora 15:23
1653 citiri
Acordul de Parteneriat 2014-2020 a fost trimis catre Comisia Europeana

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a transmis Comisiei Europene prima versiune a documentului consultativ pentru elaborarea Acordului de Parteneriat 2014-2020 si l-a publicat pe site-ul propriu, in vederea demararii consultarii publice.

Documentul a fost trimis CE in cadrul dialogului informal care are loc in scopul pregatirilor pentru utilizarea fondurilor alocate Romaniei, a informat MFE joi.

El poate fi consultat pe pagina oficiala de web www.fonduri-ue.ro.

"Ministerul Fondurilor Europene, in spiritul principiului parteneriatului si al transparentei institutionale, incurajeaza partenerii de dialog sa contribuie cu propuneri si observatii astfel incat Acordul de Parteneriat 2014-2020 sa devina un document de programare care sa asigure sustenabilitatea investitiilor din Fondurilor Structurale si de Investitii", a precizat MFE.

Documentul a fost elaborat respectand principalele elemente prevazute in proiectul de document metodologic propus de Comisia Europeana si cuprinde o prima viziune strategica privind utilizarea Fondurilor Europene Structurale si de Investitii 2014-2020, precum si o propunere indicativa privind alocarea fondurilor, respectiv elemente privind cadrul institutional de implementare.

In prezent, cadrul legislativ european pentru implementarea Fondurilor Structurale si de Investitii 2014-2020 nu este finalizat, fiind in desfasurare negocieri in cadrul trialogului intre Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene si Parlamentul European.

Avand in vedere acest context, documentul publicat va fi revizuit in functie de evolutia negocierilor si de rezultatele procesului national de consultare publica.

Uniunea Europeana a alocat Romaniei pentru perioada 2014-2020 fonduri in valoare de peste 34 miliarde de euro, din care aproximativ 22 miliarde de euro sunt cele aferente politicii de coeziune.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#fonduri europene, #proiect alocare bugetara, #proiect fonduri europene , #Proiecte fonduri europene