Beneficiarii POSDRU pot depune proiecte doar electronic

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 13:51
2104 citiri
Beneficiarii POSDRU pot depune proiecte doar electronic

Incepand de luni, 22 aprilie, beneficiarii de fonduri europene contractate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) vor depune doar documente justificative in format electronic pentru a deconta sumele aferente cheltuielilor eligibile efectuate in cadrul proiectelor.

Documentele vor fi scanate si vor fi depuse de beneficiari la Organismele Intermediare POS DRU pe CD si va fi incheiat un proces verbal de predare-primire a CD-ului, se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Fondurilor Europene.

"Este inacceptabil ca beneficiarii sa vina cu mii de pagini cand depun documentele pentru a-si recupera banii. Nu mai tolerez aceasta abordare in relatia cu beneficiarii si am solicitat in mod expres Autoritatii de Management POS DRU ca incepand de luni, 22 aprilie, toate cererile de rambursare si documentele aferente sa fie depuse numai in format electronic", a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministrul a adaugat ca in perioada urmatoare aceste documente vor fi depuse online.

In prezent documentele justificative pot fi depuse doar pe suport hartie. Din cauza volumului urias de documente justificative, depunerea unei cereri de rambursare inseamna de obicei predarea a 20-30 de bibliorafturi, iar in unele cazuri se poate ajunge chiar la 70 de bibliorafturi.

Platile partiale incep de saptamana viitoare

Incepand cu 22 aprilie autoritatile vor incepe sa faca platile partiale catre beneficiarii care nu au depus unele documente justificative.

Acestia vor primi sumele aferente cheltuielilor eligibile care vor fi validate. Cheltuielile pentru care beneficiarii nu au depus toate documentele justificative vor fi decontate in cadrul urmatoarei cereri de rambursare.

Cererile de rambursare si platile vor fi publicate online

In plus, beneficiarii POSDRU vor putea urmari online stadiul procesarii cererilor de rambursare depuse, precum si valoarea sumelor care se achita de Autoritatea de Management.

Pe POSDRU sunt in derulare aproape 2.500 de contracte de finantare.

La 23 martie, rata de absorbtie pe POSDRU era de 11,81% raportat la platile intermediare facute de Comisia Europeana, cu o suma totala rambursata de aproximativ 410,5 milioane euro. La 28 februarie, procentul de absorbtie era de 7,81%, cresterea fiind datorata reluarii de catre Comisia Europeana a platilor pe acest program.

Platile pe POSDRU au fost blocate dupa presuspendarea programului de catre Bruxelles in august anul trecut.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#dosare POSDRU, #procedura POSDRU, #depune online dosare POSDRU , #Proiecte fonduri europene