Eugen Teodorovici cere feedback de la sectorul ONG, in privinta POSDRU

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 12:39
2139 citiri
Eugen Teodorovici cere feedback de la sectorul ONG, in privinta POSDRU

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a lansat un apel catre toate ONG-urile din tara de a contribui la transmiterea problemelor cu care se confrunta in implementarea proiectelor POS DRU si le-a propus partenerilor sociali intalniri lunare in care sa fie identificate solutiile si respectarea termenelor pentru fiecare proiect in parte.

Potrivit unui comunicat al MFE, ministrul Eugen Teodorovici a avut, marti, o intrevedere cu partenerii sociali implicati in proiecte POS DRU pentru a discuta despre problemele pe care le intampina in implementare si despre solutiile identificate de acestia.

La reuniune au participat peste 20 de ONG-uri si alti parteneri sociali, din randul membrilor Comitetului de Monitorizare POS DRU. Autoritatea de Management a fost transferata in subordinea MFE incepand cu 1 martie 2014.

"Ministerul Fondurilor Europene va avea o abordare cu totul noua de acum inainte. Vreau sa fiti partenerii mei de lucru in acest demers ca sa putem identifica si repara o cat mai mare parte a disfunctiilor din sistem. Am facut o serie de verificari in aceasta perioada si avem o fotografie clara pe tot ceea ce inseamna POS DRU. Va propun ca acesta sa fie momentul in care pornim catre o alta maniera de lucru. Aveti tot sprijinul meu si imi doresc foarte mult acest parteneriat cu dumneavoastra. Va propun sa avem intalniri lunare in care sa marcam rezolvarea unor probleme, identificarea de solutii si sa mergem mai departe, respectand termenele de implementare si regulile Comisiei Europene pentru fiecare proiect in parte", a declarat Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului citat.

Sursa citata subliniaza ca principalele probleme identificate de partenerii sociali in implementarea proiectelor POS DRU vizeaza evaluarea si contractarea proiectelor, procesarea cererilor de rambursare si a cererilor de plata, nerespectarea termenelor de plata de catre Autoritatea de Management, precum si comunicarea deficitara cu beneficiarii.

"Ministerul Fondurilor Europene va publica pe site, www.fonduri-ue.ro, un document care va centraliza propunerile partenerilor de dialog, urmand ca acesta sa fie actualizat, in cazul fiecarei propuneri, cu informatii referitoare la stadiul transpunerii in practica. In final, ministrul Fondurilor Europene a lansat un apel catre toate ONG-urile din tara de a veni in intampinarea demersului sau si de a deveni parte a reformei din sistem, contribuind la transmiterea problemelor cu care se confrunta, dar si a unor solutii pe care fiecare le identifica. Propunerile sunt asteptate pe adresa contact.minister@fonduri-ue.ro", se mai spune in comunicat.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Ministrul Fondurilor Europene, #proiecte ue, #proiectelor POS DRU, #proiecte fonduri europene , #Proiecte fonduri europene