Muzeului Ceasului din Ploiesti obtine fonduri europene pentru restaurare

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 17:19
2819 citiri
Muzeului Ceasului din Ploiesti obtine fonduri europene pentru restaurare

Muzeul Ceasului "Nicolae Simache" Ploiesti va fi restaurat si consolidat cu fonduri europene. Contractul de finantare pentru modernizarea acestui obiectiv prin Programul Operational Regional a fost semnat vineri, valoarea totala ridicandu-se la 7,94 milioane lei.

Din valoarea totala a contractului de finantare, valoarea eligibila este de 6,27 milioane lei (5,03 milioane lei fonduri nerambursabile FEDR, 1,1 milioane lei fonduri din bugetul national si 125.420 lei cofinantarea eligibila a beneficiarului). Durata de implementare este de 36 de luni.

Lucrarile vor viza consolidarea structurii, refacerea modenaturii fatadelor, a tamplariei, a finisajelor interioare, a tencuielilor, a pardoselilor, extinderea instalatiilor electrice, de apa si canalizare. De asemenea, se vor executa lucrari de amenajare exterioara, trotuare de protectie, alei, imprejmuire si spatii verzi.

Contractul de finantare a fost semnat in cadrul Axei prioritare 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere", Domeniul major de interventie 1.1 "Planuri integrate de dezvoltare urbana", Sub-domeniul "Poli de crestere".

Muzeul Ceasului, singurul de acest fel din tara, si-a deschis portile in anul 1963, intr-o sala a Palatului Culturii din Ploiesti, prin grija profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie intre anii 1954 si 1971. Ulterior, colectia de ceasornice a fost adusa intr-o cladire construita la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Patrimoniul Muzeului Ceasului "Nicolae Simache" numara in prezent peste 4.000 de piese si componente specifice ilustrand evolutia sistemelor de masurat timpul din secolele al XVI-lea - al XIX-lea, de la primele ceasuri - cadranele solare, ceasurile arzatoare, cu apa sau cu nisip -, pana la ceasornicele mecanice, cutiile muzicale ce functioneaza cu mecanismele de la ceasornice, precum si ceasurile bijuterii.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#restaurare Muzeul Ceasului Ploiesti, #proiecte fonduri europene Ploiesti, #fonduri UE Muzeul Ceasului , #Proiecte fonduri europene