Orban explica ce se mai poate face in privinta fondurilor europene

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 15:57
1681 citiri
Orban explica ce se mai poate face in privinta fondurilor europene

Romania are doua luni la dispozitie sa rezolve problemele subliniate de Comisia Europeana in scrisorile de presuspendare pentru cele trei programe operationale. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a explicat ce mai poate face Romania pentru a evita suspendarea fondurilor europene.

Ca sa evite suspendarea programelor, Romania a adoptat un set de masuri generale, dar si masuri specifice, pentru fiecare program in parte.

"Ca sa se evite suspendarile vom adopta un set de masuri cu caracter general, inclusiv pentru Mediu, program care nu a primit o scrisoare de presuspendare. Noi speram ca pentru acest program sa fie reluate platile din noiembrie.

Aceste masuri cu caracter general, parte din ele sunt deja realizate si implementate, altele sunt in curs de evaluare. Din masurile cu caracter general sunt unele legislative. Dincolo de masurile cu caracter general, exista masuri cu caracter specific: sunt unele care pot fi realizate intr-un termen scurt, altele in termen lung, ni se cere o verificare", a declarat ministrul Leonard Orban in cadrul unei conferinte de presa.

Ministrul de resort a explicat ca auditul a vizat verificarea proiectelor depuse pana la finalul anului 2011 si modul de functionare a institutiilor pana la finalul primului semestru al anului 2012.

Orban: Corectiile financiare pe cele patru Programe operationale, in jur de 600 de milioane euro

Nivelul corectiilor financiare propuse de Comisia Europeana pentru programele Transport, Mediu, Competitivitate Economica si Regional se ridica la aproximativ 600 de milioane de euro, a explicat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

El a afirmat ca acceptarea prealabila de catre partea romana a corectiilor financiare este o conditie pentru posibilitatea reluarii platilor pentru Programul Operational de Mediu, pentru care nu s-a notificat joi presuspendarea de catre Comisie, precum si pentru axele din programele Regional si de Transport care de asemenea nu au intrat in procedura de presuspendare.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Orban suspendare programe, #masuri Romania presuspendare programe, #Orban programe europene , #Proiecte fonduri europene