Solutia de "back-up" pentru proiectele finantate de UE

Marti, 27 Martie 2012, ora 16:30
1564 citiri
Solutia de "back-up" pentru proiectele finantate de UE

Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial "Cresterea competitivitatii economice" (AM POS CCE), din cadrul Ministerului Economiei, va primi 115 milioane de lei din fondurile rezultate din privatizari pentru a finanta proiectele din bani UE in luna martie.

Informatia apare intr-un proiect de hotarare de guvern initiat de Ministerul Economiei.

"Suma se aloca temporar din varsamintele din privatizare inregistrate in contul general al Trezoreriei Statului, potrivit prevederile art. 25 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2012 nr. 293/2011 si este in cuantum de 115.000,00 mii lei".

"Aceasta va fi utilizata de catre Autoritatea de Management pentru POSCCE pentru asigurarea platilor catre beneficiari reprezentand cheltuieli eligibile, pentru luna martie 2012", se arata in proiect.

Pana in prezent, finantarea a fost asigurata din instrumente structurale primite sub forma prefinantarii si rambursarii de la Comisia Europeana, dar si din alte sume alocate temporar din banii din privatizari, sume primite la rectificari bugetare care au avut loc anul trecut.

"In conditiile epuizarii prefinantarii CE (...), cat si valorii reduse a aplicatiilor de plata transmise la CE pe baza cheltuielilor efectuate de beneficiari, este necesara identificarea altor surse de finantare a cheltuielilor efectuate in cadrul POSCCE", se arata in nota de fundamentare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#fonduri europene, #proiecte bani europene, #surse finantare proiecte bani europeni , #Proiecte fonduri europene