Bani europeni pentru pistede bicicleta la Arad. Vezi valoarea proiectului

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 15:00
2450 citiri
Bani europeni pentru pistede bicicleta la Arad. Vezi valoarea proiectului

Primaria Arad a obtinut o finantare europeana de peste sase milioane de euro pentru amenajarea de piste de biciclete pe o lungime de 122,5 kilometri, semnarea contractului avand loc miercuri, iar implementarea trebuie sa se faca in cel mult 20 de luni.

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, si conducerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest au semnat, la Primaria Arad, un contract de finantare pentru un program care vizeaza amenajarea a 122,5 kilometri de piste pentru biciclisti, valoarea sumei alocate acestor investitii fiind de 27.875.504 lei, din care 27.317.994 reprezinta finantarea nerambursabila din partea Uniunii Europene, adica peste sase milioane de euro.

Fondurile sunt obtinute prin Regio - Programul Operational Regional.

Primarul a spus ca pistele vor fi amenajate pe cele mai importante artere rutiere si strazi din oras, perioada de implementare a proiectului fiind de 20 de luni, din care cel mult patru luni inseamna perioada de organizare a licitatiei si semnare a contractului pentru lucrari.

"Este unul dintre cele mai mari proiecte de acest fel din tara. E vorba de o retea care nu inseamna doar sa trasam cu vopsea niste directii, ci sa punem in practica un studiu de trafic realizat de o companie germana. Pe perioada executiei, pe masura ce realizam piste, vom da drumul la trafic", a declarat Falca.

Municipalitatea estimeaza ca, prin realizarea acestui proiect, numarul utilizatorilor de biciclete ca mijloc de transport va creste cu zece procente.

Pistele vor fi realizate atat pe trotuare, cat si pe partea carosabila, urmand sa aiba o latime cuprinsa intre 1,2 si 2 metri.

Primaria Arad mai are in derulare un proiect pentru construirea unei piste de biciclisti cu o lungime de aproape 15 kilometri, care va lega mai multe cartiere ale orasului si va ajunge pana la Padurea Ceala, o importanta zona de agrement, investitia fiind de noua milioane de lei, bani de la bugetul local. La acest proiect, procedurile de contractare a lucrarilor sunt aproape de finalizare.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#pista biciclete Arad, #pista fonduri europene, #lucrari piste biciclete , #Stiri Fonduri europene