Deva primeste 37 milioane lei prin Programul Operational Regional

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 14:11
1920 citiri
Deva primeste 37 milioane lei prin Programul Operational Regional

Patru contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR), in valoare totala de aproape 37 de milioane lei au fost semnate de catre secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) Razvan Murgeanu si primarul municipiului Deva, Mircia Muntean.

Astfel, proiectul "Amenajare Piata Victoriei din Municipiul Deva are o durata de implementare de 7 luni si o valoare totala de 11.120.559 de lei, din care 8.787.676 de lei finantare nerambursabila. Proiectul are ca obiectiv reabilitarea si modernizarea spatiului public urban Piata Victoriei din Municipiul Deva, prin reconfigurarea pietei, inserarea unei fantani arteziene, crearea de spatii verzi si amenajari peisagistice.

Proiectul "Reabilitarea Parcului Municipal Cetate" are o valoare totala de 5.347.761 de lei, din care finantare nerambursabila de 4.235.384 de lei. Proiectul, care are o durata de implementare de 12 luni, consta in modernizarea a 20.240 mp de infrastructura urbana, in amenajarea a 12.820 mp de spatiu verde si crearea a cinci noi locuri de munca.

Proiectul are o valoare totala de 17.074.678 de lei

Totodata, proiectul "Sistem integrat de management al traficului rutier in municipiul Deva", cu o durata de implementare de 10 luni, are ca obiectiv general imbunatatirea fluxului rutier si a sigurantei cetateanului in municipiul Deva, prin implementarea unui sistem de control adaptativ de management al traficului urban.

Proiectul are o valoare totala de 17.074.678 de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 13.114.026 de lei si va contribui la modernizarea si extinderea sistemului de semaforizare pentru 23 de intersectii, prin realizarea canalizatiei electrice, schimbarea cablurilor, inlocuirea celor 318 semafoare, plantarea de stalpi de semaforizare noi, realizarea unei comunicatii prin fibra optica intre intersectii.

Proiectul "Sistem de supraveghere video in zona de actiune urbana" are o durata de implementare de 12 luni si o valoare totala de 3.502.934 de lei, din care 2.761.649 de lei finantare nerambursabila.

Obiectivele urmarite prin implementarea proiectului sunt cresterea capacitatii institutiilor responsabile cu siguranta si ordinea publica de a gestiona eficient fenomenul infractional, facilitarea interventiei echipelor operative in zonele care se confrunta cu fenomene infractionale si contraventionale, cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, cresterea capacitatii operationale, colaborarea mai eficienta a Politiei Comunitare Deva cu Politia Municipiului Deva, Inspectoratul de Jandarmi si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si prevenirea fenomenului infractional.

Pana la data de 1 decembrie 2011, in judetul Hunedoara fusesera depuse 222 de proiecte pentru finantare prin POR si erau contractate 68 de proiecte in valoare totala de 738,34 milioane de lei, din care 476,17 milioane reprezinta fonduri europene.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#fonduri europene, #proiecte europene, #bani europeni Deva , #Stiri Fonduri europene