Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nica: Peste 90% dintre cei care contesta o licitatie publica nu participa ca ofertanti finali

Nica: Peste 90% dintre cei care contesta o licitatie publica nu participa ca ofertanti finali


Mai mult de 90% dintre cei care contesta o licitatie nu au vreo legatura cu ofertantul si nu sunt prezenti ca ofertanti finali, aceasta fiind o campanie de blocare a procesului, a declarat, marti, intr-o conferinta de specialitate, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala.

"Sunt multi cei care contesta si care considera ca actiunea lor este legitima. Este o chestiune care trebuie reglementata. Pierdem toti. Sunt cereri de rambursare care contin 95 de volume si se ajunge la 9.000 de semnaturi conform cu originalul, in conditiile in care exista trei exemplare din fiecare proiect. Peste 90% dintre cei care contesta o licitatie nu au nicio legatura cu aceasta si nu participa ca ofertanti finali la licitatie. Deci, e clar ca acela care contesta are lipsa de apetit pentru participare la licitatie. Pentru noi, este clar o forma de santaj", a afirmat Nica.

Ministrul pentru Societatea Informationala a mentionat, totodata, ca depunerea cat mai multor contestatii la o licitatie a devenit concurs national in Romania.

"Sunt foarte multi beneficiari care incearca sa depuna proiecte, dar care nu sunt in regula. Astfel, apar foarte multe nemultumiri. Sigur ca efortul nostru de a evalua cele cateva mii de proiecte pe care le-am gasit este aproape de finalizare. Daca nu terminam cu bine acest exercitiu financiar, nu va fi bine nici in urmatorul exercitiu financiar (...) Cine depune mai multe contestatii la o licitatie in Romania a devenit concurs national", a afirmat Nica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1478 ori