Oficial german: Fondurile UE neutilizate de Romania ar trebui redirectionate in Germania

Luni, 28 Iulie 2014, ora 16:35
3304 citiri
Oficial german: Fondurile UE neutilizate de Romania ar trebui redirectionate in Germania

Fondurile UE neutilizate de Romania si Bulgaria ar trebui redirectionate catre Germania si alte tari care se confrunta cu "imigratia saraciei", a afirmat, intr-un interviu, ministrul Muncii din Renania de Nord-Westfalia, Guntram Schneider, precizand ca acesti bani ar fi folositi pentru integrare.

"Trebuie sa folosim oportunitatile oferite de imigratie. Jumatate din imigranti sunt bine calificati. Fara medicii si personalul medical din Europa de Sud-Est multe clinici din Renania de Nord-Westfalia nu ar mai putea functiona", a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei Express, Guntram Schneider, ministrul Muncii in acest land.

Intrebat de cealalta jumatate, care alcatuieste asa-numita "imigratie a saraciei", oficialul german a precizat ca acestia vor continua sa vina, atat timp cat salariul minim in Romania este de 1,04 euro pe ora.

"In Romania salariul minim (pe ora) este de 1,05 euro. Asa ca nu trebuie sa ne miram ca oamenii vor continua sa vina la noi. In 2013 au venit in Renania de Nord-Westfalia in jur de 18.000 de asa-numiti <> (...) Landul pune la dispozitia localitatilor cu imigranti 10,4 milioane de euro pentru integrarea acestora. Pe de alta parte, si tarile de origine precum Romania si Bulgaria trebuie sa-si integreze mai bine minoritatile. Au la dispozitie fonduri europene in acest sens. Noi propunem ca fondurile pe care tarile de origine (ale migratiei saraciei - n.r.) nu le absorb sa fie redirectionate la noi si in alte tari (care primesc astfel de imigranti - n.r.)", a precizat Guntram Schneider.

Fondurile UE, utilizate de germani pentru educatie si integrarea pe piata muncii

Acesta a explicat ca ar fi vorba de un miliard de euro anual, pe care autoritatile germane i-ar folosi pentru programe de integrare, educatie si pentru integrarea pe piata muncii.

Nu este prima data cand este avansata o astfel de posibilitate.

Postul german Deutsche Welle in limba bulgara a anuntat, in august anul trecut, ca milioane de euro destinate saracilor din Bulgaria si Romania vor fi redirectionate catre Germania pentru ca aceste state sunt "incapabile sa le utilizeze" si din cauza afluxului de romani si bulgari in Germania.

Comisia Europeana a negat insa aceste informatii.

"Nu este adevarat. Nu este niciun transfer de fonduri structurale care au fost alocate Bulgariei si Romaniei catre alte tari", a declarat Jonathan Todd, purtator de cuvant pentru Ocuparea fortei de munca si Afaceri sociale, Laszlo Andor, pentru EurActiv.

Todd a explicat ca alocarea acestor fonduri pentru tarile UE este stabilita o data la sapte ani, iar actualul ciclu bugetar se incheie in acest an, urmatorul intrand in vigoare pentru 2014-2020.

Daca tarile membre UE nu cheltuiesc toate fondurile structurale care le-au fost alocate, banii raman la bugetul UE dar nu exista o realocare a lor catre alte tari, a explicat el.

Todd a adaugat ca folosirea fondurilor structurale ale UE disponibile pentru Germania a fost o decizie a autoritatilor germane. Totusi, ei pot aloca unele dintre fonduri pentru a sprijini incluziunea sociala in orasele care se confrunta cu asa-numita "imigratie a saraciei".

"In orice caz, Germania nu primeste nicio crestere de fonduri structurale de la bugetul UE in acest scop. Daca Germania decide sa foloseasca mai multi bani din fondurile structurale europene, va trebui sa recurga la o realocare a banilor de la alte proiecte", a afirmat Todd.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#fonduri UE neutilizate Romania, #fonduri UE Germania, #fonduri europene romania , #Stiri Fonduri europene