Ponta: Romania a pierdut 9 miliarde de euro din fondurile europene

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 13:24
2185 citiri
Ponta: Romania a pierdut 9 miliarde de euro din fondurile europene

Premierul Victor Ponta sustine ca Romania a pierdut prin acordul de la Bruxelles privind noul buget UE noua miliarde de euro din fondurile care ar fi putut fi alocate tarii noastre in perioada 2014 - 2020.

"Intre 2014 - 2020 ramane sa acoperim din buzunarul nostru 9 miliarde de euro, pe care Romania i-a pierdut astazi (...) de la 48 la 39 (miliarde euro - n. r) ne-a zis ca am obtinut 18% in plus si Polonia 15%. (...) In realitate, toate punctele tehnice importante pentru noi in viitor toate au fost respinse, fata de noiembrie Romania a pierdut 9 miliarde euro. Nu a obtinut nimic", a declarat Victor Ponta la Antena 3, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul sustine ca " marea relatie cu Bruxellesul a ramas o simpla legenda. Nu o sa ne mai dea nimeni nimic. (...) Urmatoarea negociere, din pacate, va fi in 2019. Sa ne dea Dumnezeu mintea sa alegem negociatori buni, atunci. Presedintele a fost foarte relaxat azi, ca el nu o sa mai fie presedinte de la anul".

Ponta s-a aratat foarte dezamagit de rezultatul negocierilor anuntat de presedintele Traian Basescu, subliniind ca este nevoie de o clarificare in Parlament in legatura cu mandatul sefului statului.

"Cred ca o sa ne intoarcem la Parlament, sa punem niste lucruri foarte clare acolo apropo de mandat, pentru ca de aceea presedintele nu a vrut niciun mandat, pentru ca stia ce urmeaza. Acum eu sunt foarte dezamagit nu de prestatia presedintelui, ca nu aveam foarte mari iluzii, ci sunt foarte constient de ce inseamna pentru noi. Cum sa ne apropiem noi de tarile occidentale daca ei tot timpul primesc mai multi bani de la bugetul UE si noi mai putini", a mai adaugat seful Executivului.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#fonduri europene romania, #buget UE Romania, #negocieri buget UE , #Stiri Fonduri europene