Primaria Vaslui da 1,5 milioane euro pe aspiratoare stradale

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 09:30
1654 citiri
Primaria Vaslui da 1,5 milioane euro pe aspiratoare stradale

Primaria Vaslui va cumpara aspiratoare stradale, containere si compactoare de deseuri, printr-un proiect transfrontalier de peste 1,5 milioane de euro, cu finantare europeana, care se va derula in parteneriat cu orasul Cahul din Republica Moldova.

Autoritatile din Vaslui si din orasul Cahul (Republica Moldova) au semnat, miercuri, contractul de finantare a unui proiect de parteneriat prin care societatile locale de salubritate vor fi dotate cu echipamente performante pentru managementul deseurilor.

Astfel, Primaria Vaslui va achizitiona trei compactoare de deseuri, o masina de maturat si stropit, trei aspiratoare stradale, 500 de containere colectare a deseurilor si o instalatie de spalare a acestora. De partea cealalta, autoritatile din Cahul vor cumpara un buldoexcavator, un compactor de deseuri si o masina de maturat.

"Valoarea proiectului, derulat prin Programului Operational Comun Romania - Ucraina - Republica Moldova, se ridica la peste 1,5 milioane euro, din care contributia Uniunii Europene este de 90 la suta. Prin implementarea acestui proiect, ne propunem oferirea unui mediu mai curat populatiei rezidente din zona transfrontaliera si imbunatatirea calitatii serviciilor de salubritate, pentru a atinge standardele europene", a declarat, miercuri, la semnarea contractului de finantare, primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Durata de implementare a proiectului este de un an si jumatate, achizitia utilajelor urmand sa se faca de catre fiecare primarie in parte, conform procedurilor de achizitii impuse de finantator, respectiv Uniunea Europeana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#aspiratoare stradale, #investitie Vaslui, #utilaje stradale , #Stiri Fonduri europene