Teodorovici vrea sa restructureze o treime din personalul Ministerului Fondurilor Europene

Marti, 26 Martie 2013, ora 12:31
3375 citiri
Teodorovici vrea sa restructureze o treime din personalul Ministerului Fondurilor Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si-a exprimat marti convingerea ca ministerul are nevoie de o reducere a personalului, astfel incat acesta sa fie diminuat de la 300 la 200 de angajati.

"Este un minister care, din punctul meu de vedere, cel putin astazi, este oarecum supradimensionat. (...) Avem intentia sa il reducem de la 300 de pozitii la 200", a declarat ministrul, la o dezbatere despre IMM-uri.

Eugen Teodorovici a precizat ca nu renunta la acest proiect deoarece isi doreste foarte mult ca ministerul sa aiba o structura supla si eficienta. Pe de alta parte, a admis ca in anumite locuri personalul este insuficient, dar nici pregatirea acestuia nu este cea adecvata.

"La fel salarizarea difera de la un minister la altul. Este un lucru neplacut si pe care incercam sa il solutionam, in sensul de a alinia la nivelul superior aceste salarii", a afirmat el.

Optimism in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene

Eugen Teodorovici este convins ca, desi ministerul pe care il conduce este unul recent infiintat, in 2012, Romania poate recupera deficientele si intarzierile acumulate pana in prezent.

"Este o sarcina - nu usoara, dar, sigur, nu este imposibila. Ca cifra globala, asa cum am anuntat intotdeauna, anul acesta avem obligatia de a avea facturi emise de 6,5 miliarde de euro. Este o suma pe care Romania o are ca obligatie, avand in vedere ceea ce vine din trecut ca alocari financiare. Este anul in care suntem obligati sa avem o astfel de cheltuiala. In caz contrar diferenta se pierde in mod automat in favoarea Comisiei Europene", a spus el.

Ministrul a admis ca daca se face o comparatie cu nivelul de absorbtie din anii anteriori, diferenta este foarte mare.

El s-a declarat optimist in ceea ce priveste reusita, adaugand ca va fi cu atat mai "dulce gustul victoriei la finalul anului 2013" cand tinta aceasta va fi atinsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#restructurari Ministerul Fondurilor Europene, #reducere personal Fonduri Europene, #Teodorovici ministru Fonduri Europene , #Stiri Fonduri europene