CNVM amendeaza cu 2.500 lei casa de brokeraj Actinvest Brasov

Luni, 10 August 2009, ora 12:05
2345 citiri
CNVM amendeaza cu 2.500 lei casa de brokeraj Actinvest Brasov

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat amenzi de 2.500 lei conducerii casei de brokeraj Actinvest Brasov, precum si reprezentantilor controlului intern, pentru mai multe neregului descoperite in urma unui control de fond, potrivit ordonantelor emise de Comisie, informeaza NewsIn.

Astfel, directorul general al firmei de brokeraj, Daniela Carmen Boeriu, a fost sanctionata cu 1.000 lei, pentru mai multe nereguli descoperite, printre care si faptul ca societatea a pastrat in conturile clientilor si fonduri proprii.

De asemenea, CNVM precizeaza ca Actinvest a transmis cu intarziere raportul privind structura organizationala si sistemul de contabilitate pe anul 2007.

Totodata, un alt conducator al Actinvest, Bechianu Adriana, a primit o amenda de 500 lei, iar presedintele societatii, Stan Ioana, a fost sanctionata cu avertisment.

Pe de alta parte, doi reprezentanti ai departamentului de control intern, Adriana Speriatu si Otilia Elena Popescu, au primit fiecare cate o amenda de 500 lei.

CNVM a efectuat controlul de fond la casa de brokeraj din Brasov in perioada 10-13 martie.

Actinvest ocupa a 25-a pozitie in topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucuresti, cu un rulaj de la inceputul anului de 57,73 milioane lei, adica o cota de piata de 0,90%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cnvm, #ameda, #casa, #broker , #CNVM