Care va fi efectul Templeton la Fondul Proprietatea

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 09:02
1391 citiri
Care va fi efectul Templeton la Fondul Proprietatea

Preluarea conducerii Fondului Proprietatea (FP) de catre compania Franklin Templeton va repune Romania pe harta investitorilor straini si va aduce mai aproape sute de expropriati de momentul incasarii despagubirilor, sunt de parere actionarii.

Ziua de 7 septembrie, cand actionarii FP au aprobat oferta si contractul de administrare cu Franklin Templeton, capata insemnatatea unei zile istorice. Pentru persoanele care au primit actiuni la Fond drept despagubiri pentru proprietatile confiscate de regimul comunist, venirea Franklin Templeton la carma Fondului Proprietatea este inceputul sfarsitului a zeci de ani de asteptare.

Avand un administrator, Fondul se poate lista la bursa, iar aceste persoane isi pot fructifica actiunile in mod transparent si incasa banii in contul despagubirilor care li se cuvin. "Suntem cei pentru care acest Fond a fost creat.

Sper ca sub administrarea Templeton sa ajungem la un sfarsit al asteptarilor si la un capat al speculatiilor care se fac cu actiunile FP. Pentru prima data in ultimii ani, am senzatia ca lucrurile intra in normalitate", spune John Chrissoveloni, actionar la Fond.

Pentru persoanele si fondurile de investitii, care au devenit actionari FP prin achizitia de titluri de pe piata "over the counter" la un pret mult sub valoarea nominala, efectul Templeton consta in cresterea profitabilitatii plasamentului. Si fondurile straine merg pe mana Templeton Fondul Proprietatea este cea mai importanta detinere in portofoliul fondului suedez de investitii East Capital Special Opportunities.

Raportul semestrial de administrare al fondului suedez scrie ca investitia in Fondul Proprietatea va aduce performante pentru ca exista doi factori care vor genera o crestere a pretului actiunii FP: numirea lui Templeton drept administrator si listarea Fondului.

Renumele Franklin Templeton in pietele financiare internationale va readuce piata locala de capital si Fondul Proprietatea pe harta investitorilor straini. "Cine conduce compania este cea mai importanta intrebare la care un investitor asteapta raspuns atunci cand vrea sa investeasca. De acum inainte, Fondul Proprietatea este condus de un administrator profesionist.

Prin intermediul Templeton, nu doar Fondul, ci si intreaga piata locala de capital vor intra in atentia investitorilor straini", crede Chrissoveloni. "Fondul Proprietatea sub administrarea Templeton este o ancora de siguranta pentru intreaga Romanie, pentru ca va aduce investitori straini", spune Nicolae Ivan, fondatorul Fondului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#FP, # Templeton, # investitori, # actionari , #Fondul proprietatea