Fondul Proprietatea va distribui dividende mai mari pentru 2012, dar exista constrangeri legislative

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 14:35
2400 citiri
Fondul Proprietatea va distribui dividende mai mari pentru 2012, dar exista constrangeri legislative

Fondul Proprietatea (FP) estimeaza va distribui dividende de 600 milioane lei pentru anul 2012, in crestere cu 20% fata de cele pentru anul 2011, insa exista unele constrangeri legislative, potrivit vicepresedintelui executiv al Templeton Emerging Markets Group, Grzegorz Konieczny, managerul FP.

"Dividendele ar trebui sa fie mai mari anul viitor (in 2013 se distribuie dividendele pentru 2012 - n.a.), dare exista niste limitari din legislatia in vigoare, care nu permit distribuirea de dividende atunci cand valoarea activului net este mai mica decat capitalul social. Acum valoarea nominala a actiunii FP este de un leu, iar valoarea unitara a activului net este de 96 bani pe actiune", a declarat vineri, la finalul AGA FP, Grzegorz Konieczny.

Franklin Templeton, administratorul FP, ia in calcul mai multe solutii pentru a putea distribui dividende pentru 2012, inclusiv reducerea capitalului social.

Fondul Proprietatea si-a redus, in luna iunie 2012, cu 21% valoarea activului net, ca urmare a intrarii Hidroelectrica in insolventa,unde Fondul detinea 20% din actiuni.

Grzegorz Konieczny a prezentat la AGA de vineri mai multe variante, printre care si posibilitatea diminuarii capitalului social cu valoarea dividendelor pe care fondul le are de distribuit. Alta solutie ar fi modificarea reglementarilor in vigoare, Fondul avand deja discutii cu Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor Publice si cu CNVM.

Fondul a solicitat CNVM sa schimbe metodologia de calcul a valorii activului net pe actiune astfel incat in activ sa fie incluse si valoarea participatiilor la companiilor aflate in insolventa, cum este cazul Hidroelectrica.

#dividende Fondul Proprietatea 2012, #crestere dividende FP, #constrangeri legislative Fondul Proprietatea, #crestere dividende Fondul Proprietatea , #Fondul proprietatea