Fondul Proprietatea vrea sa vanda actiunile detinute la Marvin SA

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 00:42
1388 citiri
Fondul Proprietatea vrea sa vanda actiunile detinute la Marvin SA

Franklin Templeton Investment Management Limited, companie de management al investitiilor si administrator unic al Fondului Proprietatea, anunta organizarea unei licitatii cu privire la vanzarea unui pachet de 4,95% din actiunile detinute de Fond la SC Marlin SA. 

"Actiunile care fac obiectul procedurii de licitatie reprezinta un numar de 341.326 actiuni, emise de SC Marlin SA, reprezentand 4,95% din capitalul societatii", se arata in anuntul postat pe pagina de internet a Fondului.

Regulamentul de participare la licitatie, precum si prezentarea societatii Marlin pot fi obtinute pana la data de 5 ianuarie 2011, prin transmiterea unei cereri scrise Fondului.

Compania Marlin are ca obiect de activitate leasingul financiar, iar veniturile companiei sunt realizate in principal din inchirierea spatiilor aflate in proprietate.

Activele sunt situate in Maramures: Ulmeni, Recea si Baia Mare.

Actionarul principal al companiei este SC Hoffmann International COM, cu 55,03% din actiuni, urmat de Jaklovszky Gheorghe cu 26,32%, Fondul Proprietatea cu 4,95% si alti actionari cu 13,7%.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist.

In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde Euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investitiilor si unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Incepand cu data de 27 septembrie 2010, dupa numirea oficiala, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 si 2009 catre toti actionarii inregistrati si se concentreaza pe listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti la inceputul anului 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fondul proprietatea, #lictatie, #actiuni, #franklin templeton , #Fondul proprietatea