Guvernul vrea sa suspende despagubirile pentru casele nationalizate

Marti, 13 Martie 2012, ora 11:32
1975 citiri
Guvernul vrea sa suspende despagubirile pentru casele nationalizate

Guvernul intentioneaza sa suspende pentru sase luni emiterea titlurilor de despagubire pentru proprietatile nationalizate de regimul comunist, invocand lipsa de fonduri, au declarat agentiei Mediafax, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Guvernul a pregatit deja un proiect de ordonanta de urgenta pentru suspendarea aplicarii unor dispozitii ale Legii 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, in baza careia sunt acordate aceste titluri.

"Proiectul de act normativ prevede suspendarea pentru sase luni a emiterii titlurilor de despagubire pentru imobilele nationalizate, din cauza lipsei resurselor financiare. Documentul urmeaza sa fie discutat in Guvern, care va decide daca va fi aplicata aceasta masura", au aratat sursele.

Contactat de Mediafax, presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Dorina Danilescu, a refuzat sa comenteze.

Titlurile de despagubire sunt certificate emise de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, in numele statului, care incorporeaza drepturile de creanta ale detinatorilor asupra statului roman corespunzator despagubirilor acordate. Acestea pot fi valorificate prin conversie in actiuni emise de Fondul Proprietatea sau prin preschimbarea in titluri de plata.

#suspendarea titlurilor de despagubire, #despagubiri case nationalizate, #despagubiri fondul proprietatea , #Fondul proprietatea