MFP va rezolva problema actiunilor de la Fondul Proprietatea

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 17:22
1665 citiri
MFP va rezolva problema actiunilor de la Fondul Proprietatea

Actionarii Fondului Proprietatea au decis ca plata dividendelor aferente anului 2008 sa se realizeze dupa 30 de zile de la data la care Ministerul Finantelor va varsa valoarea actiunilor subscrise si nevarsate la Fond sau le va anula, a spus, luni, presedintele AVAS, Mircea Ursache.

"In cel mult 30 de zile, Ministerul Finantelor Publice (MFP) va rezolva problema actiunilor in valoare 560 milioane lei pe care le are subscrise, insa nevarsate la Fond", a spus Ursache, citat de NewsIn.

In prezent, sunt blocate actiuni in valoare de 560 milioane lei, deoarece statul nu a varsat contravaloarea lor. Luna trecuta, Fondul Proprietatea lua in calcul posibilitatea de a da in judecata Ministerul Finantelor pentru a recupera 560 milioane lei, adica valoarea capitalului social subscris si nevarsat de catre minister, potrivit unor surse apropiate Fondului.

"O alta posibila reglare a capitalului subscris si varsat este ca MFP sa emita o Ordonanta de Urgenta prin care sa anuleze actiunile detinute de stat in contul celor 560 milioane lei", au mai spus sursele.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de luni a aprobat situatiile financiare anuale pe 2008, repartizarea profitului net aferent exercitiului financiar pe 2008, descarcarea de gestiune a membrilor Consiliului de Supraveghere si directoratului si a revocat si numit din nou Consiliul de Supraveghere.

Noii membri ai consiliului de supraveghere sunt avocatul Corin Trandafir (care reprezinta actionarii minoritari), Mircea Ursache (MFP), Gratiela Iordache (secretar de stat in Ministerul Finantelor), Anca Opre (presedinte ANRP), Ioan Adam (avocat, propus de MFP), Eduard Boian (director in cadrul MFP) si Ene Dinga (profesor universitar si director adjunct al Institutului Bancar Roman).

"La AGA de azi (luni, n.r.) a Fondului au fost prezenti actionari care reprezinta 83% din capitalul social al Fondului, iar actionarii privati au solicitat conducerii Fondului Proprietatea sa urgenteze listarea la Bursa de Valori Bucuresti", a adaugat Ursache.

La sfarsitul lui martie, Ministerul Finantelor detinea 67,39% din capitalul social al Fondului.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#fond, #proprietate, #dividende, #ministerul, #finantelor, #publice, #actiuni , #Fondul proprietatea