Posta Romana afecteaza Fondul Proprietatea

Luni, 18 Mai 2009, ora 10:12
1509 citiri
Posta Romana afecteaza Fondul Proprietatea

Ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Gabriel Sandu, a declarat, duminica, pentru NewsIn, ca va solicita Guvernului, printr-un proiect de act normativ, transferarea participatiei de 25% detinuta de Fondul Proprietatea la C.N. Posta Romana S.A catre MCSI.

"In conditiile de criza, in acest moment, decizia de privatizare a Postei Romane nu este una foarte buna si am hotarat, impreuna cu Consiliul de Administratie al Postei, continuarea in forta a programului companiei de consultanta Roland Berger, care prevede ca in viitorii patru ani Posta sa inregistreze profit.

Vom merge catre extinderea activitatii companiei si, mai ales, catre scaderea costurilor. (...) In functie de perioada necesara obtinerii semnaturilor de la celelalte ministere care au initiat procesul de preluare a 25% din Posta Romana, voi pune pe masa Guvernului acest proiect de act normativ", a spus ministrul comunicatiilor si societatii informationale.

Operatorul postal va obtine pana la finalul lunii octombrie o finantare de 50 de milioane de euro pentru construirea si dotarea unui centru de sortare din Bucuresti si pentru echiparea corespunzatoare a celui din Cluj Napoca, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Postei Romane, Mara Popescu.

Posta Romana a fost infiintata in iunie 1991, ca urmare a separarii serviciilor postale de cele de telecomunicatii din Societatea de Posta, Telegraf si Telefon.

In 1998, Posta Romana a fost incorporata si transformata in Companie Nationala.

Compania detine in prezent o retea de peste 7.100 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 8,5 milioane de trimiteri postale. Peste 550 de oficii postale din totalul de 1.200 subunitati postale informatizate sunt incluse in VPN (Virtual Private Netwok).

Actiunile C.N. Posta Romana S.A. sunt detinute, in prezent, de statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale - 74,99486%, si Fondul Proprietatea - 25,00514%.

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#posta, #romana, #fond, #proprietatea, #guvern, #participatie , #Fondul proprietatea