Basescu catre Hahn: Romania va fi 100% cinstita cu banii europeni

Luni, 19 Martie 2012, ora 19:19
1512 citiri
Basescu catre Hahn: Romania va fi 100% cinstita cu banii europeni

Presedintele Traian Basescu i-a promis, luni, comisarului Johannes Hahn ca Romania va fi 100% cinstita cu banii europeni, referindu-se la reinvestirea unor bani necheltuiti pentru reabilitarea termica a locuintelor.

"Sunt constient de indoielile (n.r. - UE) din cauza experientelor pe care le-ati avut cu alte tari", i-a spus presedintele comisarului, care a apreciat drept "un mesaj important" faptul ca Romania a decis sa reinvesteasca banii nealocati.

Presedintele a precizat ca importanta este nu numai eficientizarea termica a locuintelor, dar si impactul social, intrucat la bloc stau multi oameni cu venituri mici si pensionari.

"Elementul esential este cu privire la impactul social, pentru ca la blocuri sunt, in general, oameni cu un nivel mediu de venit si multi pensionari. Iar asta ii va ajuta extraordinar, reducandu-se costurile la facturile pentru iarna. L-am rugat pe ministrul Dezvoltarii sa priveasca si la acest aspect - impactul social, nu doar la eficienta din punct de vedere energetic, ci si cu privire la impactul fata de oameni, pentru ca acum facturile pentru luna februarie incep sa vina si oamenii se vor afla intr-o situatie extrem de dificila", a explicat Basescu. El a spus comisarului ca pensia medie este 750 de lei, adica 160 de euro, iar factura este de peste 100 de euro.

Pe de alta parte, seful statului a precizat ca programul de reabilitare va permite recalificarea unor oameni, care vor avea astfel un loc de munca.

#Basescu intalnire Hahn, #fonduri europene reabilitare termica , #Fonduri de investitii Romania