Proiect de 2 mil. de euro pentru infrastructura de transport a Aeroportului Cluj Napoca

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 19:43
3022 citiri
Proiect de 2 mil. de euro pentru infrastructura de transport a Aeroportului Cluj Napoca

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Alexandru Nazare, a avizat luni un proiect intermodal cu o finantare de 2 milioane de euro din fonduri europene, informeaza MTI.

Proiectul 'Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri si marfa', depus de RA Aeroportul Cluj Napoca pentru finantare europeana in cadrul Programului Anual TEN-T 2011, are o valoare de 2 milioane de euro, finantarea urmand sa fie asigurata in proportie de 50% din fonduri nerambursabile TEN-T, iar 50% din fonduri proprii ale aeroportului.

Proiectul vizeaza prioritatea 1 a Programului TEN-T, promovarea dezvoltarii unui sistem integrat de transport multi-modal, iar pentru a putea fi depus la Comisia Europeana este necesar avizul ministrului transporturilor si infrastructurii.

Studiile presupuse de acest proiect au drept scop realizarea unei infrastructuri complexe care sa conecteze actualele terminale de pasageri si serviciile oferite la reteaua de cale ferata pentru calatori, precum si realizarea unei legaturi de transport marfa intre reteaua de cale ferata si terminalul Cargo propus. Obiectivele acestor studii sunt de a evalua fezabilitatea si sustenabilitatea unui nou sistem de transport intermodal, atat pentru pasageri cat si pentru marfa.

La Aeroportul International din Cluj Napoca se afla in curs de executie o noua pista ce va avea in final lungimea de 3.500 m, acest lucru constituind premisa pentru dezvoltarea unui nou centru intermodal pentru pasageri si marfa.

Studiile care vor fi efectuate vizeaza urmatoarele obiective din cadrul unui viitor proiect tehnic pentru transport intermodal de pasageri si marfa: constructia unui terminal Cargo, inclusiv echipamente si platforme constructie statie terminal intermodal de pasageri si conexiune de transport intre terminal cargo, terminal intermodal de pasageri si reteaua de cale ferata.

#infrastructura transport Cluj, #Aeroport Cluj Napoca, #fonduri europene infrastructura transport , #Fonduri de investitii Romania