Ajutor nesperat pentru Putin: Sauditii investesc 10 miliarde de dolari in economia Rusiei

Marti, 07 Iulie 2015, ora 10:40
6928 citiri
Ajutor nesperat pentru Putin: Sauditii investesc 10 miliarde de dolari in economia Rusiei
Foto: Wikimedia

Fondul Public de Investitii (PIF) al Regatului Arabiei Saudite va investi 10 miliarde de dolari in Rusia, intr-o tranzactie pe care oficialii de la Moscova o descriu ca o operatiune de top.

Sauditii intentioneaza sa directioneze suma catre investitii in agricultura si proiecte de infrastructura in parteneriat cu Fondul de Investitii Directe din Rusia (RDIF), a anuntat directorul institutiei financiare din Moscova, Kiril Dimitriev, citat de agentia TASS.

"Este o tranzactie de top, una dintre cele mai mari din sectorul fondurilor suverane de investitii", a declarat Dimitriev.

"Banii vor fi directionati catre dezvoltarea unor ferme moderne, agricultura, sanatate, sectorul logistic, comert si investitii imobiliare", a mai spus directorul RDIF.

Fondul de investitii al Arabiei Saudite ar urma sa injecteze aceasta suma in cadrul unui program extins pe 5 ani, primele sapte proiecte primind deja aprobarile necesare pentru a demara, a mentionat oficialul de la Moscova.

Rusii spera ca pana la sfarsitul acestui an sa demareze cel putin 10 proiecte cu finantare saudita.

Pentru rusi, semnarea acordului intre RDIF si PIF reprezinta un semn ca noile relatii dintre Moscova si Riad avanseaza pe calea cea buna. "Potentialul cooperarii intre cele doua tari este imens", crede Dimitriev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii rusia, #cooperare Rusia Arabia Saudita, #afaceri Rusia, #Fond Investitii Arabia Saudita , #Fonduri de investitii