Euro isi revine dupa noile decizii ale FMI

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 09:10
1960 citiri
Euro isi revine dupa noile decizii ale FMI

Moneda euro pare sa-si revina dupa ce pietele au reactionat la anuntul FMI de infiintare a unor noi linii de creditare pe termen de sase luni a tarilor din zona euro.

Cursul euro s-a majorat cu 0,2 procente pana la 1,3525 dolari/euro, iar bursele americane si-au recuperat din pierderi dupa ce indicele S&P 500 a atins cel mai scazut nivel, 1,183 puncte procentuale.

Indicele S&P are acum pierderi fractionare, dupa ce a scazut cu peste 1%, scrie Financial Times.

Si obligatiunile eliberate de Trezoreria americana au crescut cu pana la un punct de baza, pana la 1,98 procente.

Pietele asteapta si o revenire a burselor europene, dupa ce acestea au inregistrat numai scaderi in ultimele sedinte de tranzactionare.

FMI a spus ca va deveni mai flexibil si ca isi va extinde capacitatea de acordare de imprumuturi financiare, sub forma pachetelor de finantare de tip preventiv, tarilor care se confrunta cu probleme de lichiditate. Italia, de exemplu, se incadreaza in categoria statelor cu economii puternice, dar care au nevoie de bani.

"Practic, e o linie de salvare pe sase luni," a declarat Thomas Molloy, broker sef la FX Solutions. "Este inca un bandaj pus pe rana, asa ca hemoragia s-ar putea opri, dar mai trebuie facute schimbari structurale pentru ca zona euro sa se linisteasca. Nu cred ca masura FMI va schimba lucrurile in mod semnificativ."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moneda euro revine, #euro decizii FMI, #linie creditare FMI moneda euro , #Fonduri de investitii