Investitorii pierd peste 200 de milioane de dolari pe an. Vezi de ce

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 12:12
2350 citiri
Investitorii pierd peste 200 de milioane de dolari pe an. Vezi de ce

Bancherii cunosc foarte putine informatii privind investiile in indicele bursier al fondurilor, ceea ce explica pierderile de peste 200 de milioane de dolari pe an inregistrate pentru astfel de tranzactii. Sfatul specialistilor: alegeti sa investiti in fondurile ieftine.

Un studiu realizat de catre specialistii de la Harvard si Yale a dovedit ca foarte multe persoane iau decizii mai putin inspirate in ceea ce priveste investitiile in indicele bursier al fondurilor, potrivit Businessinsider.

Cercetatorii au cerut participantilor sa investeasca 10.000 de dolari in patru fonduri din topul S&P 500, care au avut raporturi diferite de cheltuieli.

Persoanele chestionate au ales sa cheltuiasca 1% din activele de care dispun in fonduri cotate la preturi mai ridicate, in loc sa le aleaga pe cele mai ieftine si sa cheltuiasca doar 0,18% din fondurile lor.

"Ne ducem la un picnic si avem nevoie de gheata. La un magazin gasim 2 pungi de gheata de aceleasi dimensiuni si calitate, dar la preturi diferite. O alegi pe cea mai ieftina, nu?", a spus unul dintre analisti.

Acelasi lucru se poate spune si despre indicele bursier al fondurilor. Cele concepute pentru a imita un anumit punct de referinta si cele prezente in clasamentul S&P 500 sunt foarte asemenatoare intre ele. Cu toate acestea, sunt evaluate la preturi diferite.

Din cauza investitiilor prost plasate in fonduri evaluate la un pret ridicat se pierd peste 200 de milioane de dolari in fiecare an, se arata in studiul mentionat. In schimb, banii ar fi putut fi investiti in fonduri cu un nivel bursier mai scazut ceea ce ar fi permis, in primul rand, o economie si in al doilea rand, venituri suplimentare din dobanzile aferente.

Acesta este unul dintre dezavantajele in investitia in fonduri cotate la preturi ridicate. Indicele S&P favorizeaza companiile din SUA, ceea ce nu este neaparat in favoarea investitorilor, tinand cont de evolutia rapida a pietelor financiare din China sau Brazilia.

#investitii indice bursier al fondurilor, #sfaturi investii Bursa , #Fonduri de investitii