Topul celor mai mari fonduri de investitii din lume

Vineri, 02 Martie 2012, ora 08:35
3975 citiri
Topul celor mai mari fonduri de investitii din lume

Printre cele mai mari fonduri de investitii din lume se numara Quantum Endowment, condus de George Soros si Paulson&Co, al carui CEO este John Paulson. In Romania, in fruntea clasametului se afla BCR Monetar.

Unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, conform profitului net, este SAC Capital, care s-a lansat in 1992. De atunci si pana acum, firma a obtinut un profit net de peste 12,2 miliarde de dolari, scrie Business Insider.

Pe urmatoarea pozitie se afla Farallon Capital, fondat in 1987. Fondul de investitii este condus de Tom Steyer si a obtinut tot un profit net de 12,2 miliarde de dolari.

Moore Capital, condus de Louis Bacon, a reusit sa obtina un profit mai mare decat precedentele fonduri de investitii amintite pana acum, desi a fost fondat mai tarziu. Din 1990 si pana acum, Moore Capital a inregistrat un profit net de 12,7 miliarde de dolari.

Pe urmatoarele pozitii se afla Caxton Associates, cu un profit net de 13,1 miliarde de dolari si Appaloosa Management, care a reusit sa obtina un profit net de 13,7 miliarde de dolari.

Brevan Howard, fondat in 2003, a inregistrat un profit net de 15,7 miliarde de dolari, in timp ce Baupost Group a depasit performanta realizata de Brevan Howard, dar a avut nevoie de mai mult timp.

Fondul de investitii condus de Seth Klarman a incasat un profit net de 16 miliarde de dolari, dar a fost fondat in 1983. Cu alte cuvinte, a avut nevoie de 20 de ani in plus, pentru a depasi performanta Brevan Howard.

Cei mai buni dintre cei mai buni

Topul celor mai performante fonduri de investitii din lume este format din Paulson&Co, pe locul trei, Quantum Endowment, pe a doua pozitie si Bridgewater PureAlpha, liderul clasamentului.

Paulson&Co a fost fondat in 1994, iar CEO-ul actual este John Paulson. Profitul net al fondului a ajuns la 22,6 miliarde de dolari. Quantum Endowment, condus de George Soros, a obtinut, din 1973, anul fondarii, mai mult de 31,2 miliarde de dolari.

Liderul clasamentului, Bridgewater PureAlpha, a fost lansat in 1975 si a reusit sa stranga, de atunci si pana in 2011, un profit net de 35,8 miliarde de dolari.

Fondurile de investitii din Romania

Cel mai mare fond de investitii din Romania este BCR Monetar, cu active nete de 1.500 de milioane de lei. Fondul are peste 67.000 de investitori.

Raiffeisen Monetar are active nete de peste 13 milioane de lei si se afla pe locul al doilea in topul celor mai mari fonduri mutuale din Romania, dupa valoarea activelor.

BCR Obligatiuni, cu active nete de 879 de milioane de lei, se afla pe locul al treilea. Fondul de investitii este urmat de Raiffeisen Euro Plus, cu active nete de 850 de milioane de lei.

#fond investitii, #top fond investitii, #profit investitii , #Fonduri de investitii