Patru noi fonduri mutuale pornesc cu opt milioane de euro

Marti, 15 Ianuarie 2008, ora 11:51
1209 citiri
Patru noi fonduri mutuale pornesc cu opt milioane de euro

Cele trei noi fonduri deschise de investitii pe care societatea de administrare a investitiilor (SAI) Zepter le va lansa in circa doua saptamani vor beneficia de un capital de pornire de circa cinci milioane de euro de la cativa investitori apropiati de Zepter. La randul sau, SAI Target Asset Management va atrage trei milioane de euro la lansarea noului sau fond mutual.

"Companii din familia Zepter, ca si cativa dintre actionarii lor vor face primele plasamente in cele trei fonduri mutuale pe care urmeaza sa le lansam in circa doua saptamani", a declarat, pentru Business Standard, Corneliu Stanciu, directorul general al societatii de administrare a investitiilor (SAI) Zepter.

Banii vor fi orientati preferential catre fondurile care fac plasamente in actiuni cotate la bursa, si anume FDI Zepter Actiuni, respectiv FDI Zepter Mixt, potrivit oficialului Zepter. Acestea, ca si Zepter Obligatiuni, tintesc la atragerea a circa 15 milioane de euro de la circa 300 de investitori, in primul an de activitate.

Target Asset Management mai asteapta inca avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru a lansa fondul deschis de investitii Target Investor, care va plasa 80% din resursele sale in actiuni cotate.

Companiile din Cluj si mai multe persoane fizice vor face primele plasamente dupa lansare, de circa un milion de euro, potrivit vicepresedintelui SAI Target Asset Management, Serban Nascu.

"Credem ca vom atrage circa trei milioane de euro in primul an de activitate a fondului, in ciuda concurentei tot mai aprige a SAI bancare. Disproportia dintre fondurile bancare si cele ale societatilor de administrare independente este valabila in privinta activelor nete, dar nu si in privinta randamentelor investitiiilor", a declarat Serban Nascu pentru Business Standard.

In topul celor mai mari zece randamente din 2007 ale unitatilor fondurilor de investitii sunt plasate sapte fonduri administrate de SAI nebancare, printre care si Fondul Napoca, administrat de Target Asset Management. Primele doua pozitii sunt ocupate de fonduri "nebancare".

La randul sau, OTP Asset Management va lansa trei fonduri deschise de investitii. Societatea tinteste o cota de pana la 7% din piata fondurilor mutuale pana in 2011.

'Companii din familia Zepter, ca si cativa dintre actionarii lor vor face primele plasamente in cele trei fonduri mutuale pe care urmeaza sa le lansam in circa doua saptamani Corneliu Stanciu director general SAI Zepter.

<a href=http://www.standard.ro/articol_25586/patru_noi_fonduri_mutuale_pornesc_cu_opt_milioane_de_euro.html/ target=_blank>Business Standard</a>