Sfaturi pentru investitiile tale

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 09:30
2606 citiri
Sfaturi pentru investitiile tale

Cum gestionezi banii, in perioada de criza, in care orice decizie pripita te poate costa o avere si tehnicile traditionale pentru investitii nu mai au aceeasi importanta? Ai putea urma sfaturile expertilor care iti ofera cateva ponturi utile.

Cumpara si pastreza pe riscul propriu

In zilele acestea devine din ce in ce mai riscant sa cumperi actiuni si sa le pastrezi pana cand vei considera ca poti primi un profit suficient de mare. Prin urmare, in niciun caz sa nu te concentrezi pe o strategie de tipul "cumpara si pastreaza". Dimpotriva, trebuie sa fii pregatit sa vinzi actiunile si sa te reprofilezi pe alte companii, titreaza Forbes.

Un portofoliu diversificat nu te protejeaza

In timpul prabusirii bursiere petrecuta intre octombrie 2007 si martie 2009, indicele S&P 500 a pierdut 57%. Aproape niciun sector nu este imun. Chiar si miliardarul Warren Buffett sustinea ca un portofoliu diversificat de investitii "te protejeaza impotriva ignorantei", dar nu are foarte mult sens pentru cei investitorii amatori.

Taxele sunt o strategie de investitii

In conditiile in care expertii estimeaza o rata de profit in medie, de 6% pe an, taxele vor face o mare diferenta in veniturile finale, dupa plata impozitelor. Din aceasta cauza, trebuie sa fii flexibil si sa mentii un raport eficient intre impozite si venituri.

Invata sa profiti de pe urma volatilitatii

Volatilitatea ramane o constanta a pietelor si din aceasta cauza trebuie sa inveti sa profiti de pe urma ei. Poti face acest lucru facand achizitii strategice si pariuri curajoase sau plecand la vanatoare dupa oportunitati.

Urmareste politicienii

Chiar daca nu te-ai fi gandit pana acum, trebuie sa urmaresti si evolutia scenei politice, pentru ca nu de putine ori miscarile politicienilor influenteaza si piata de capital. De asemenea, deciziile aprobate pe plan politic pot influenta pietele de capital, prin majorarea impozitelor obtinute pe dividende sau prin aprobarea unor fuziuni si achizitii de companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#investitii bursa, #investii actiuni, #investii oameni afaceri , #Societati de investitii financiare