Castelul si cetatea Karolyi - reintegrate in circuitul turistic, prin Regio

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 08:00
1097 citiri
Castelul si cetatea Karolyi - reintegrate in circuitul turistic, prin Regio

Pelesul Transilvaniei, Castelul Karolyi din Carei, are o istorie de peste 500 de ani si reprezinta unul din principalele puncte de atractie turistica din zona.

Prin Regio, castelul si cetatea cu acelasi nume au fost integrate intr-un circuit turistic al targurilor medievale, care a adus, in 18 luni de la lansare, peste 75.000 de turisti din toata lumea.

Castelul din Carei a fost construit in secolul al XV-lea, ca o casa cu elemente de fortificatie, pentru familia nobiliara Karolyi. Constructia a suferit, de-a lungul timpului, numeroase transformari, adaptandu-si in permanenta stilul arhitectonic tendintelor epocii: baroc (in secolul al XVIII-lea), romantic si neogotic un secol mai tarziu si eclectic, dupa modelul castelelor de pe Valea Loarei, la sfarsitul secolului al XIX-lea - stil pe care l-a pastrat pana astazi.

Restaurarea istoriei

In Carei, Castelul reprezinta centrul vietii culturale si sociale. In secolul al XIV-lea, localitatea era o asezare mica, cu cateva ...citeste mai departe despre "Castelul si cetatea Karolyi - reintegrate in circuitul turistic, prin Regio" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#restaurare Castel Karoly, #fonduri Regio Castel Karoly , #Stiri Fonduri