Cate fonduri europene a luat, de fapt, Romania? Ministrul Ghinea o ironizeaza pe Corina Cretu

Miercuri, 03 August 2016, ora 16:09
1545 citiri
Cate fonduri europene a luat, de fapt, Romania? Ministrul Ghinea o ironizeaza pe Corina Cretu
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, o ironizeaza, miercuri, pe Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala, care a spus ca Romania are o rata de absorbtie de 0% a fondurilor europene din exercitiul bugetar 2014-2020, declarandu-se ingrijorata de acest lucru.

"Ce informeaza Comisia Europeana si ce informeaza Facebook-ul doamnei Corina Cretu", scrie Ghinea pe Facebook, prezentand cifrele trimise de Comisia Europeana in mai in raportul catre Parlamentul European si Consiliul UE.

"In luna mai 2016, implementarea programelor finantate din Fondurile Europene Structurale si de Investitii alocate statelor membre in perioada 2014-2020 a inregistrat un nivel de absorbtie de 1,7%.

(...) Deci ratele oficiale de absorbtie la 31 mai, in informarea Comisiei erau (tari selectate, lista intreaga in foto atasata):

Bulgaria: 0,07%

Cipru: 0,23%

Spania: 1,87%,

Ungaria 0% (zero)

Italia 0,39%

Polonia 0,87%

Romania 0,18%", explica ministrul Ghinea, care sustine ca ...citeste mai departe despre "Cate fonduri europene a luat, de fapt, Romania? Ministrul Ghinea o ironizeaza pe Corina Cretu" pe Ziare.com

#Ghinea fonduri Corina Cretu, #Ghinea absorbtie fonduri europene , #Stiri Fonduri