Cum poate Guvernul sa arate ca a invatat din greselile trecutului - To do list pe fonduri europene

Miercuri, 27 Aprilie 2016, ora 08:02
1174 citiri
Cum poate Guvernul sa arate ca a invatat din greselile trecutului - To do list pe fonduri europene

Demisia ministrului Fondurilor Europene Aura Raducu la 5 luni de la investirea in functie este o noua dovada a situatiei grave in care se afla sistemul romanesc de gestiune si control al fondurilor europene.

Rata scazuta a absorbtiei pentru exercitiul financiar 2007-2013, care plaseaza Romania pe ultimul loc in randul tarilor Uniunii Europene, este cea mai buna dovada in acest sens.

Perioada pana la care beneficiarii mai puteau transmite facturi spre decontare pentru exercitiul financiar trecut a expirat, asa ca nu putem decat sa ne uitam in urma si sa incercam sa nu mai repetam greselile care au dus la acest dezastru pentru Romania.

In cifre, asta a insemnat pierderea a circa 8 miliarde de euro fonduri structurale si de coeziune din cele peste 19 miliarde de euro alocate Romaniei, bani care ar fi putut fi folositi pentru investitii in infrastructura, in constructia de autostrazi, in modernizarea feroviara, precum si pentru sprijinirea de IMM-uri si crearea de noi locuri de ...citeste mai departe despre "Cum poate Guvernul sa arate ca a invatat din greselile trecutului - To do list pe fonduri europene" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul Fondurilor Europene demisie, #fonduri europene Romania, #nou ministru Fonduri Europene , #Stiri Fonduri