Femeile, mai chibzuite in administrarea banilor decat barbatii

Vineri, 08 Martie 2013, ora 08:04
1573 citiri
Femeile, mai chibzuite in administrarea banilor decat barbatii
Femeile, mai chibzuite in administrarea banilor decat barbatii

In 2012, din totalul restantelor administrate de Kruk Romania, 65% au fost in contul barbatilor si numai 35% in contul femeilor, arata datele companiei de colectare creante.

"Desi barbatii cred despre femei ca sunt mai cheltuitoare, datele statistice arata contrariul. Romancele sunt cele care se ocupa de bugetul gospodariei, dar si cele care au grija ca datoriile sa nu se acumuleze, de aceea inregistreaza mai putine restante", sustine directorul Diviziei Operatiuni Kruk Romania, Cosmina Marinescu, pentru efin.ro.

Si in privinta numarului de cazuri, femeile stau mult mai bine decat barbatii: mai putin de 40% din cazurile noi administrate de companie in 2012 reprezinta datorii detinute de persoane de sex feminin.

Comportamentul mai responsabil al femeilor in legatura cu datoriile si bugetul lor a fost confirmat si de studiul "Cine se ocupa de finante in casa ta?", "contabilul casei" in familiile romanilor fiind cel mai adesea femeia.

47% dintre cei chestionati declara ca evidenta bugetului este tinuta de partenerul feminin al familiei, 29% dintre respondenti au mentionat ca administrarea banilor cade in sarcina barbatului, in timp ce 24% dintre acestia sunt persoane care locuiesc singure si isi calculeaza bugetul individual.

Majoritatea respondentilor (44%) isi evalueaza bugetele personale cu o frecventa lunara, iar 23% dintre respondenti au mentionat ca isi calculeaza saptamanal sau zilnic veniturile si cheltuielile. Restul respondentilor nu isi calculeaza niciodata bugetul.

Pe de alta parte, specialistii explica diferentele din datele statistice ale companiei ca fiind rezultatul unui comportament financiar traditional al romanilor, in familiile acestora barbatul fiind cel care acceseaza credite si care se indatoreaza mai mult, in numele familiei.

#femei economii, #studiu administrare bani femei, #femei cheltuieli , #Stiri Fonduri