Fonduri europene: Autoritatile platesc 1,2 miliarde euro in martie

Duminica, 10 Martie 2013, ora 13:11
2170 citiri
Fonduri europene: Autoritatile platesc 1,2 miliarde euro in martie

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici anunta ca, in luna martie, Autoritatile de Management vor achita 1,2 miliarde de lei pentru plata facturilor beneficiarilor fondurilor europene pe sase programe operationale, suma fiind asigurata printr-un imprumut din Trezorerie.

"Schimbam radical abordarea in relatia cu beneficiarii: vrem ca plata la timp a facturilor sa devina regula in sistem, fondurile UE sa ajunga cat mai repede la beneficiari si astfel sa sustinem revigorarea economiei. In aceasta luna, Autoritatile de Management pentru sase programe operationale vor achita 1,2 miliarde de lei beneficiarilor de fonduri europene", a declarat Teodorovici.

Ministerul precizeaza ca beneficiarii de fonduri europene isi vor incasa la timp banii pentru facturile eligibile datorita schimbarilor implementate in sistem, dupa ce in cazul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) perioada medie de plata a facturilor a fost de aproximativ 70 de zile.

sursa

Autoritatile romane au discutii avansate cu Comisia Europeana pentru fonduri de un miliard de euro in vederea refacerii infrastructurii de irigatii, a declarat duminica ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la postul de televiziune Realitatea TV.

Fermierii romani au primit din fonduri europene peste 4,24 miliarde de euro, in ultimii 6 ani

Sprijinul financiar acordat fermierilor romani din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (FEGA) a depasit 4,24 miliarde de euro, in perioada 2007-2012, circa 86% din aceasta suma, respectiv 3,65 miliarde euro, reprezentand plati efectuate in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata (SAPS), a anuntat, vineri, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

#fonduri europene, #plata fonduri europene, #ministru fonduri europene , #Stiri Fonduri